Balstien

Wie zijn we?

Een leuke, zinvolle en leerzame dagbesteding voor mensen met een zorgvraag. Met rust, ruimte en groen. Waar mensen met een beperking kunnen genieten, werken, creatief bezig zijn en leren zonder stress! Dat is wat Balstien biedt. Met koeien, paarden, pony's, cavia's, konijnen, kippen, onze geit Jack en het varken Wiggi

Naast onze zorgboerderij beschikt Balstien ook over een mini-camping! 


Het werk

Eerst wordt met boer Jan uitgebreid de dag doorgenomen. Wie verzorgt de dieren? Wie maakt de stallen schoon? Wie gaat schoffelen in de groenten tuin? Wie gaat aan de slag in de houtwallen? En wie maakt de houtkachel aan? Het belangrijkste uitgangspunt daarbij is dat iedereen steeds iets doet wat hij of zij leuk vindt. Het plezier van de cliŽnt staat altijd voorop bij Balstien.

De mini-camping levert ook werk genoeg op; zo maait Robbert elke maandag en donderdag het campingterrein op de zit-maaier. 


En verder ...

Momenteel werken op Balstien op verschillende dagen tien deelnemers. De werkzaamheden op Balstien zijn heel afwisselend. Dit stelt de hulpboeren in staat zich op verschillende gebieden te ontwikkelen. Balstien is kleinschalig waardoor de begeleiding uitstekend is.


Jaar van opening

Wij zijn in 2003 als zorgboerderij gestart.