De Hanse Hof

Wie zijn we?

We zijn een kringloop bedrijf met vleesvee, varkens, paarden, pluimvee, kleindieren, tuinbouw en een landwinkel. dit houdt in dat we het land bemesten met mest van ons eigen vee en het voer voor het vee zoveel mogelijk zelf verbouwen. Naast dierverzorging zijn er vele werkzaamheden op het erf, de tuin, het land en de winkel. De begeleiding van de hulpboeren (hoofdzakelijk personen met een verstandelijke beperking.) gebeurt door de boer en de werknemer(s) / begeleiders
Voor speciale ondersteuning kunnen wij altijd terecht bij de stichting BEZINN, een orthopedagoog en instellingen waar we zaken mee doen.


Het werk

De hulpboeren helpen zoveel mogelijk mee met de dagelijkse werkzaamheden. Het verzorgen van de dieren staat daarbij voorop. Daarnaast is er veel afwisseling in het werk, zowel binnen als buiten. Ook de landwinkel geeft een dagelijks werk voor een aantal personen. Sommigen vinden het kantinewerk leuk, anderen gaan graag direkt met de boer de stallen in: voeren, uitmesten, instrooien, vegen, enz. Ook is er veel werk in de tuin, het erf en de landerijen, maar dit is meer seizoen gebonden. Het onderhoud en bouwen doen we in eigen beheer, voor de meeste hulpboeren ook belangrijk werk, meestal samen met vrijwilligers.


En verder ...

Zorg/werkboerderij 'De Hanse Hof' is deelnemer van de stichting BEZINN en voldoet aan het landelijk kwaliteitsysteem van de federatie Landbouw en Zorg Nederland.

Er is plaatsing mogelijk via AWBZ, PGB en WMO

MAAK VRIJBLIJVEND EEN AFSPRAAK, WIJ LATEN U ONZE BOERDERIJ MET WINKEL GRAAG ZIEN !!
WIJ HEBBEN SOMS PLAATS VOOR VRIJWILLIGERS.


Jaar van opening

Wij zijn in 2000 als zorgboerderij gestart.