De Kamp

Wie zijn we?

Hoi, Ik ben Riny Giesen ...getrouwd met Willy. Samen met onze zoon (Wilry) hebben we een VOF. In 1998 startte ik een zorgtak op het melkveebedrijf en bouwde dit in de loop der jaren uit. We bieden maatwerk richting zorg en maatschappij. Iedere deelnemer heeft zijn eigen doel waarvoor hij of zij bij ons op de boerderij komt. Wellicht kunnen sommigen daarna weer een stap in de maatschappij zetten.

Ik ben van huis uit Z-verpleegkundige. Mijn interesse in de psychiatrie kwam goed van pas toen ik in de oriŽntatieperiode (1996-1998) besloot om mensen met psychosociale problemen en/of verstandelijke beperking een dagbesteding te bieden op de boerderij. In de opstartfase was ik echt een pionier. Voorbeelden waren er bijna niet en ik moest alles zelf uitzoeken. Ik doe het omdat ik de mensen wat te bieden heb: lekker buiten bezig zijn in een vaste structuur en regelmaat. 

Ik vind het belangrijk om uit te zoeken wat het best bij de deelnemer past. Ze komen niet om te werken. maar om hun dag zinvol in te vullen. 

Voor de toekomst wil ik continueren. Ik wil niet dat deelnemers onder druk komen te staan. Indien ik zou uitbreiden ontstaat er al gauw een economisch plaatje. Deelnemers hoeven hier geen productie neer te zetten. Ze mogen in hun eigen tempo en op hun eigen manier aan de slag.

Is uw Interesse gewekt en wilt u meer weten, klik dan hier en neem vrijblijvend contact met ons op. 


Het werk

'De Kamp' is een melkveebedrijf met een zorgtak en bevindt zich in Vethuizen (Gelderland, gem. Montferland). Een buurtschap op ongeveer een half uurtje fietsen van Doetinchem. Het is een prachtig stuk buitengebied met een schitterend uitzicht op de Montferlandse bossen.

Op ďDe KampĒ is gekozen voor een kleinschalige aanpak, zowel in het aantal deelnemers als in de activiteiten die er met de deelnemers gedaan worden. De deelnemers helpen met het voeren van de dieren, werken in de bloemen- en groentetuin met kweekkas, maaien het gras, helpen bij het schoonmaken van de stallen of knutselen in de werkplaats. Ook proberen we de deelnemers te betrekken bij het bedrijf. Bijvoorbeeld door hen te laten assisteren bij de geboorte van een kalf, het inkuilen en het melken.

'De Kamp' is gestructureerd ingedeeld. Iedere plek op het bedrijf is in principe beschikbaar voor de hulpvragers. Er wordt gebruik gemaakt van de mogelijkheden die het melkveebedrijf de zorgtak kan bieden. Het zijn echter wel duidelijk twee takken los van elkaar. Voor de zorgtak zijn twee ruimtes speciaal ingericht voor activiteiten, De ene doet huiskamerachtig aan, de andere is de oude deel die ruimte biedt voor activiteiten in natte periodes. 

Klik hier en bezoek de fotoalbums op onze website voor een eerste indruk.


kwaliteit laat je zien

 

Op De Kamp wordt gewerkt volgens een nauwkeurig vastgelegd kwaliteitsprogramma. In een rapport is beschreven hoe er gewerkt wordt en aan welke eisen er wordt voldaan. Op 10 november 2004 heeft De Kamp het keurmerk "Kwaliteit laat je zien" officieel in ontvangst genomen.

 

  • Certificaat kwaliteit laatje zien   juni 2003
  • 1e Keurmerk   februari 2004
  • 2e Keurmerk   juli 2007
  • 3e Keurmerk   juli 2010
  • 4e Keurmerk   februari 2013


Landelijk hoorde De Kamp bij de eerste tien bedrijven waar het kwaliteitssysteem voor zorgboerderijen werd ingevoerd. 

Meer weten...


Jaar van opening

Wij zijn in 1998 als zorgboerderij gestart.