De Korenschoof

Wie zijn we?

Zorgboerderij de Korenschoof ligt in het buurtschap Haarle, net buiten het dorp Reutum. Het is een kleinschalige boerderij waar verschillende (klein)dieren worden gehouden.
De boerderij wordt gerund door gediplomeerde begeleiding met ervaring in de begeleiding van mensen met een (verstandelijke) beperking. Anouk (verpleegkundige) woont samen met haar vriend Bryan en hun drie kindjes bij de zorgboerderij.

Op zorgboerderij de Korenschoof sluiten we aan bij de kinderen/volwassenen die bij ons komen. Door creativiteit, humor en relativeringsvermogen benadrukken we de mogelijkheden van elk persoon, niet zijn/haar beperkingen.

Betrokkenheid vinden wij erg belangrijk.

Zo voelen kinderen en volwassenen op zorgboerderij de Korenschoof zich geborgen en ervaren ze minder de gevolgen van hun beperking.


Het werk

Op de zorgboerderij worden de activiteiten aangepast aan de deelnemers. Ze kunnen helpen bij de verzorging van de dieren, ook is er een moestuin en een gloednieuwe speeltuin, een voetbalwei en er kan geknutseld en getimmerd worden. Er is nog veel meer mogelijk, de invulling van het programma krijgt dan ook vorm aan de hand van de wensen/ interesses van de deelnemers. Als de deelnemer niet kan 'meehelpen' op de boerderij, maar het wel fijn vind om op de boerderij te zijn, is dat ook goed. Ook zeer jonge kinderen zijn dus welkom op de boerderij.

 

Verder bieden wij ook dagbesteding aan kinderen met een meervoudig complexe handicap. Met hen gaan we wandelen, knuffelen met de dieren, snoezelen enz.

Verpleegkundige zorg wordt ook verleend.

U vindt bij ons een medisch kinderdagverblijf op de boerderij.

 


Zorg voor alle deelnemers

Op Zorgboerderij de Korenschoof wordt flexibele dagbesteding en logeeropvang geboden aan kinderen en volwassenen met een (verstandelijke) beperking en/of een aan autisme verwante stoornis of adhd.
Er wordt naschoolse opvang, opvang op zaterdag en vrije (mid)dagen geboden. Er kan op elk gewenst tijdstip zorg worden geboden.
Er kan ook verpleegkundige zorg en persoonlijke verzorging verleend worden op de boerderij. Zorgboerderij de Korenschoof is toegankelijk voor rolstoelen. Ook 1 op 1 begeleiding kan worden geboden. Vanaf 17 oktober 2010 is onze splinternieuwe logeeropvang open.

Jaar van opening

Wij zijn in 2007 als zorgboerderij gestart.