De Ruimte

Wie zijn we?

Wij, Dick & Cheriette van der Vegt wonen en werken met ons gezin op een varkensbedrijf in het mooie landelijke Dalfsen. Samen met een aantal part-time medewerkers verzorgen wij zo'n 300 fokzeugen, 1500 biggen en 2000 vleesvarkens. Verder zijn er nog veel meer dieren op onze boerderij: pony's, geiten, een konijn en niet te vergeten onze lieve honden. 


Het werk

Wat wij kunnen bieden aan zorg aan volwassenen is een goede, afwisselende, leerzame en leuke dagbesteding. Het meeste werk bestaat uit het verzorgen van varkens, zoals strooien, verplaatsen naar een ander hok, pasgeboren biggetjes verzorgen, aanvegen enz. Bij ons doe je niet mee in een grote groep met een vast programma, maar loop je mee met Dick of iemand anders, die je veel kunnen leren over het verzorgen van varkens.Misschien wordt jij ook wel een echte varkensfan....

Daarnaast zijn er voldoende mogelijkheden om te werken en te klussen op of rond het erf. Er is een houtwerkplaats, een groentetuin en je kunt helpen met het verzorgen van de dieren. Er is altijd genoeg te doen op de boerderij. 

Momenteel is er plaats voor dagbesteding en voor Begeleiding Groep Jeugd. 

Ook is er de mogelijkheid voor kinderen met AVS/ASS of een andere beperking om op woensdagmiddag, zaterdag en eventueel een aantal dagen in de vakanties te komen spelen.

De invulling van deze speelmiddagen wordt verzorgd door  'Het Middelpunt' te Zwolle. (www.hetmiddelpunt.nl). Wilt u hier meer over weten dan kunt u contact met hen opnemen.

Op ons ruime erf is een speelweide, ook kun je op de skelters rond crossen of een hut gaan bouwen.

Ook bieden wij logeeropvang van vrijdagmiddag tot zondagavond, twee weekenden in de maand. Een groep bestaat uit maximaal 6 kinderen.
 


De Ruimte...

Onze zorgboerderij heet 'de Ruimte'.
Allereerst is het fantastisch om te wonen en te werken op een boerderij! Wat een ruimte!!
Verder willen wij mensen de ruimte geven om zich te ontwikkelen naar hun eigen mogelijkheden. Daarom willen wij de zorgtak op onze boerderij kleinschalig houden.
 


Jaar van opening

Wij zijn in 2004 als zorgboerderij gestart.