Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

De Tukkerij

Wie zijn we?

De Tukkerij

“In een vertrouwde omgeving jezelf kunnen zijn”, dat staat bij de Tukkerij voorop. Zorgboerderij de Tukkerij biedt uiteenlopende arbeidsmatige en ontspannende activiteiten waarbij gekeken wordt naar mogelijkheden en uitgedaagd wordt om jezelf op een passend tempo verder te ontwikkelen.

Passend bij de zorgvraag en/of behoefte bieden wij een scala aan activiteiten en werkzaamheden. Het werken met én verzorgen van paarden en kleinvee behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast kun je creatief aan de slag en/of werken in de houtbewerking. Voor mensen met groene vingers hebben wij een moestuin.

Je kunt er ook voor kiezen om verschillende ambachtelijke lekkernijen te maken in onze eigen bakkerij de Bakhoeve.

*Uiteraard zijn alle ruimtes rolstoelvriendelijk en beschikken wij over rustkamers.

Een passende combinatie van activiteiten en werkzaamheden zorgt ervoor dat je in alle rust en naar tevredenheid van je dagbesteding kunt genieten.Voor wie

Naast 7 dagen per week dagbesteding voor uiteenlopende doelgroepen vanaf 8 jaar bieden wij ook kortdurend verblijf en logeeropvang.

Ons team bestaat uit gediplomeerd en vakbekwaam personeel met diverse achtergronden en ervaring. Een van onze collega’s wordt je persoonlijk begeleider en kijkt samen met de jou naar welke werkzaamheden en activiteiten het beste bij je passen om zo aan persoonlijke doelen te werken.

Hij of zij is tevens het aanspreekpunt voor ouders en/of verzorgers.

Ben je benieuwd en wil je meer informatie óf wil je een afspraak maken voor een kennismaking neem dan gerust contact op met Yvonne Asbroek (zorgboerin) of René Zuidema (coördinator dagbesteding) zie contactgegevens.De Tinkerpaarden

Het werken met onze paarden heeft op veel mensen, zowel geestelijk als lichamelijk een positief effect. De Tukkerij werkt voornamelijk met Tinkers. Dit stoere en betrouwbare paardenras wordt geroemd om het prettige karakter. De vele haren, manen en de dikke staart zijn ideaal om heerlijk te poetsen en te vlechten. Naast de verzorging zetten we de paarden ook in voor bijvoorbeeld grondwerk, rijden, voltige en het mennen. De Tinker is naast betrouwbaar ook een echt allround paardras om in te zetten.“Kwaliteit laat je zien”

De Tukkerij waarborgt het kwaliteitssysteem voor zorgboerderijen en draagt het keurmerk “kwaliteit laat je zien”. De Tukkerij is tevens een erkend leerbedrijf voor diverse opleidingen en aangesloten bij de SBB.


 


Jaar van opening

Wij zijn in 2006 als zorgboerderij gestart.