de Voorwayde

Wie zijn we?

Wij zijn Frank(54) en Betty Meijer(50), wij hebben 2 dochters en runnen een melkveehouderij met 45 melkkoeien en 25 schapen midden in de Eilandspolder. Wij hebben nu al weer 14 jaar een zorgboerderij en we vinden dat erg leuk.

 Wat kan je allemaal doen bij ons?

Je kan met Frank meehelpen met het vee verzorgen, met Betty allerhande klusjes doen of zelfstandig wat doen. Alles mag in je eigen tempo en niets hoeft als het niet gaat of even niet wil.

Er is altijd de mogelijkheid om mensen op te halen.

Betty heeft de opleiding Agrarisch Zorgbedrijf bij het Groenhorst College afgerond. 

We hebben sinds februari 2011 het kwaliteitskeurmerk van de zorgboerderijen.


Het werk

Bij ons staan de melkkoeien gezellig op de grupstal. Ook hebben de koeien nog horens, zoals dat van oudsher hoort. Natuurlijk zijn er ook kalfjes.

Vanaf maart worden de lammetjes geboren, dat is heel mooi om mee te maken.

Verder hebben we een hele lieve hond(Donna) die graag wil spelen. Ook hebben we kippen, poezen, konijnen(Vlaamse reuzen, om mee te knuffelen) en cavia's.

Je kan bij ons lekker klusjes doen in je eigen tempo. Wij geven ZORG OP MAAT, door niet teveel clienten tegelijk te nemen, zodat we de clienten persoonlijke aandacht kunnen geven.

Voor kinderen vinden we het heel belangrijk dat ze zelf spelen(wel onder toezicht natuurlijk), dit bevorderd o.a. de motoriek, creativiteit en het zelfvertrouwen.


En verder ...

Verder is er een moestuin en een bloementuin.

Er is ook een werkplaats, voor als je wat technisch bent.

We wonen in de Eilandspolder, heerlijk rustig aan een dijk tussen Grootschermer en Driehuizen. Bij ons kan je behalve meewerken ook wandelen, fietsen, varen, vissen........of lekker niets doen.

Heerlijk voor mensen die rust willen hebben.


Jaar van opening

Wij zijn in 2004 als zorgboerderij gestart.