Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

Zorgboerderij de Ferbining

Wie zijn we?

 Zorgboerderij "De Ferbining" combineert de rust van de natuur met het dagelijks ritme van onze kleine boerderij.


Het werk

Wij hebben een paardenmelkerij en een hondenkennel, waardoor we regelmatig veulens en puppies hebben, wat veel plezier geeft aan onze cliënten. Zij genieten van het landelijke leven, het werk op het erf en de verzorging van de dieren. Wij begeleiden onze cliënten zorgvuldig, maar stimuleren ook, dat ze zelfstandig taken uitvoeren. Door ons bedrijfstype hebben wij passende activiteiten voor zowel jong als oud.

Honden uitlaten, paarden kuil geven en kleine klussen uitvoeren.


En verder ...

Koeien aan de melkmachine is een vertrouwd gezicht, maar een paard aan eenzelfde soort apparaat ziet er toch een beetje vreemd uit. Toch is het dat niet, in onze buurlanden wordt paardenmelk al jaren gedronken en ook in de oudheid was het al bekend als voedend, versterkend en energievergrotend middel.

De paarden van de melkerij moeten dagelijks verzorgd worden, wat we samen met onze clienten op de zorgboerderij doen. Elk jaar worden er weer veulentjes geboren, die ervoor zorgen dat de melkproductie van de merries op gang komt.

Verder hebben wij een kleine hobby kennel met Old English Bulldoggen.

De bulldog bezit karaktereigenschappen waar wij nog steeds versteld van staan...en ze hebben een onvoorwaardelijke liefde voor hun baasje.(s).

Alles draait om onze bullen en natuurlijk het kunnen helpen grootbrengen van hun puppies. Een hobby die uitgegroeid is tot het 'bullen virus'.


Jaar van opening

Wij zijn in 2012 als zorgboerderij gestart.