De Zwanenhoeve

Wie zijn we?

In de rustige omgeving van Zevenbergen staat zorgboerderij De Zwanenhoeve. Een duurzame boerderij in West-Brabant waar jongeren en volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking kunnen wonen en werken.

Op circa drie hectare grond wordt dagbesteding geboden met een arbeidsmatig karakter. Op de boerderij zijn schapen, varkens, een paard, kippen, geiten en een poes.

Naast klein vee is er een boerderijwinkel met groenten uit eigen tuin, eieren, kussens uit de weverij, sjaals etc. dit alles van de wol van eigen schapen. De cliŽnten voeren huishoudelijke taken uit en

verrichten creatieve bezigheden.

CliŽnten geven in de zorgvraag aan welke wensen/ voorkeuren zij hebben voor de verschillende werkgebieden.

Gemiddeld zijn er tussen de 12 en 18 cliŽnten op een dag, maar het doel is te groeien naar 20 cliŽnten. Sommigen cliŽnten wonen nog thuis of bij een andere zorgaanbieder en komen alleen voor dagbesteding een aantal cliŽnten woont ook op De Zwanenhoeve.

De Zwanenhoeve is HKZ-gecertificeerd.

Klik hier voor onze facebookpagina!


Het werk

CliŽnten werken in de verschillende werkgebieden op de boerderij. De werkgebieden bestaan uit: Tuin en dieren, de winkel, weverij, en de kantine. Wij werken met een zomer en een winter rooster. Met name in de wintermaanden is er ook ruimte voor werkzaamheden die meer op projectmatige basis plaatsvinden, en creatieve activiteiten. Bijv. educatie over de dieren en de tuin, het oefenen van het kerstspel, kerstkaarten maken, breien, koken en bakken, houtbewerking etc. CliŽnten hebben inspraak in deze activiteiten.


Jaar van opening

Wij zijn in 2000 als zorgboerderij gestart.