Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

Dekkersnest

Wie zijn we?

Margriet en Huib Dekkers zijn met hun dochter Nienke in 2006 gestart met het aanbieden van zowel dagbesteding als logeren.

Margriet is ruim 30 jaar werkzaam geweest in de verpleging/zorg, Dit heeft zij gedaan in een Algemeen ziekenhuis, psychiatrie en in een woon- zorgcentrum voor ouderen. Zij houdt zich voornamelijk bezig met zorginhoudelijke zaken die betrekking hebben op de zorg- en hulpverlening aan onze bewoners en deelnemers. Daarnaast werkt ze ook op de groep en heeft er nog steeds veel plezier in om met de kinderen en jongeren iets leuks te gaan doen.

Huib geeft samen met andere medewerkers leiding aan deelnemers van de dagbesteding. Tevens bewerkt hij met zijn Belgische trekpaarden landbouwgrond van Staatsbosbeheer, in het natuurpark tussen de Venen in de gemeente Menterwolde. Dit doet hij in samenwerking met Stichting Werkend Trekpaard Groningen (SWTG).

Nienke Dekkers is afgestudeerd SPW niveau 3 ‘klassenassistent’ en SPW niveau 4 ‘Activiteiten begeleiding’. Daarnaast is ze Equi coach.

Zoon Floor Dekkers heeft een ander werkveld gekozen maar is nog steeds verbonden met bedrijf.


Het werk

De ruimte rondom ons huis wordt gebruikt door vele dieren, zoals bijv. honden en paarden etc. Er kan volop gespeeld worden en ook kunnen de deelnemers pony/ paard rijden en gaan we er op uit met paard en wagen. Verder kunnen ze hutten bouwen, sleutelen, knutselen en ook koken wij graag. We hebben een fijne tuin voorzien een mooie vijverpartij en rustgevende zit plekken. Dit alles ligt landelijk en beschut aan de rand van het dorp. Kortom ons 'paradijs' dat wij graag willen delen met anderen.

De dagbesteding is heel gevarieerd; We passen de werkzaamheden in overleg met begeleiding en deelnemer aan, wat ze kunnen en willen. Dit kan bestaan uit dierverzorging, tuin en erf onderhoud, werken met belgische trekpaarden, hout bewerking, huishoudelijke taken, technische dingen etc. Samen proberen we er een goede combinatie van te maken.

Wij hebben een coachingshuis/manege als tweede locatie. Hier wordt een deel van de dagbesteding gedaan. In het weekend wordt deze locatie gebruikt als coachingshuis voor 13+ deelnemers.

WONEN:

Sinds kort heeft Dekkersnest een woonhuis geopend in Veendam en zal op korte termijn een tweede locatie in Veendam in gebruik worden genomen. Het wonen op Dekkersnest staat voor gezelligheid, veiligheid en een groot ‘samen’ zijn. Een plek waar je het beste uit jezelf kan halen, al dan niet met professionele hulp. Waar de normen en waarden hoog in het vaandel staan.Samen zijn wij sterk!!!

Onze huizen bieden een huiselijke sfeer en zijn centraal en dichtbij voorzieningen (centrum). We streven ernaar dat iedereen die bij ons woont zich er thuis voelt. Het wonen dat wij aanbieden zal bestaan uit de juiste begeleiding en ondersteuning (24 uur) en activiteiten van het dagelijkse leven.Onze huizen stralen net dat bijzondere uit waar wij voor staan!De locaties liggen op een steenworp afstand van elkaar en kunnen daardoor goed samenwerken. Wij streven ernaar een goede kwaliteit van zorg te leveren in een huiselijke setting.Tevens bieden wij vele dagbestedingsmogelijkheden op verschillende locaties.


En verder ...

Visie en Missie

Dekkersnest staat voor een warm en huiselijk nest waar iedereen zichzelf mag zijn. Er is een grote betrokkenheid en iedereen wordt gezien. Er wordt actief invulling gegeven aan ons motto ‘Samen staan we sterk’.

Dit betekent dat iedereen welkom is. Dekkersnest richt zich op het ondersteunen, verzorgen en begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking met bijkomende problematiek, zoals een stoornis in het ASS of ADHD. Dit betekent dat Dekkersnest een vrij brede doelgroep kent.

Wij willen graag dat iedereen zich thuis voelt, ongeacht of men alleen komt logeren, bij ons woont of dagbesteding volgt.

Er worden verschillende activiteiten en trajecten aangeboden, zowel individueel als in groepsverband. Aspecten die daarbij aan bod komen kunnen variëren. Hierbij werken wij samen met verschillende instanties.

Op deze manier willen wij ervoor zorgen dat iedereen zich welkom voelt. Iedereen heeft recht op aandacht en respect met behoud of ontwikkeling naar zelfredzaamheid, toekomstperspectief en een zinvolle dagbesteding.

Om dit waar te maken wordt er gewerkt met een enthousiast team van professionele medewerkers die het ‘DNA Dekkersnest’ hebben. 


Jaar van opening

Wij zijn in 2006 als zorgboerderij gestart.