Dieverdoatsie

Wie zijn we?

Dag,

Mijn naam is Anja Kamphuis en woonachtig in het prachtige dorpje Kiel-Windeweer.

Mijn man Jannes runt hier een agrarisch bedrijf en samen zijn we in juni 2007 gestart met onze minicamping.

Van origine ben ik maatschappelijk werkster, maar ik heb 14 jaar gewerkt als groepsbegeleidster in een dorpsgemeenschap voor en van mensen met een verstandelijke handicap.

De ervaringen en deskundigheid die ik de afgelopen jaren heb ontwikkeld, gebruik ik nu op de zorgboerderij bij ons thuis. We hebben een verbouwing achter de rug, waardoor er een ruimte is gecreŽerd alleen bestemd voor de Zorgboerderij.

Zorgboerderij Dieverdoatsie is een plek voor mensen die, om wat voor andere reden dan ook, niet aan het reguliere arbeidsproces deel kunnen nemen. Dit kan zijn door bijv. een verstandelijke handicap, een psychiatrisch ziektebeeld, een lichamelijke handicap, vasculaire dementie, etc.

Daarnaast biedt Dieverdoatsie opvang aan kinderen met een beperking op de zaterdagen, woensdagmiddagen en in de vakanties.

Op kleinschalig niveau, max. 8 deelnemers per dagdeel, wil ik (samen met andere begeleiders), mijn uiterste best doen voor een goede en zinvolle dagbesteding!

Veiligheid creŽren, ontwikkelen van vaardigheden, identiteit bevorderen, verantwoordelijkheid naar draagkracht, eerlijke communicatie met ouders/ begeleiders en vooral ook samen een hoop lol hebben zijn voor mij de kernbegrippen. 


Het werk

De werkzaamheden kunnen ondergebracht worden in vijf werkvelden:

  • dierenverzorging; zorg dragen voor de pony's, kippen, konijnen, cavia's en katten.
  • de belevingstuin ; werken, ontwerpen en spelen in onze belevingstuin met o.a. de thema's hout, water, relaxen, geur-kleur-en proef-tuin, beweging, zien etc.
  • campingterrein; deze moet onderhouden worden. Grasmaaien, snoeien, bloemperkjes netjes houden en in het kampeerseizoen zorg dragen voor schone sanitaire voorzieningen. En wat zijn de campinggasten blij als wij ze weer verse eieren brengen.... 
  • corfee; samen koffie/ thee drinken en samen lunchen. Wie zorgt hier vandaag voor? En wie zorgt dat er dat de boodschappen worden gedaan en dat alles weer netjes en schoon achtergelaten wordt? Oh ja, een lekkere soep maken van onze eigen gekweekte groenten of een taart met fruit en vruchten uit eigen tuin hoort daar natuurlijk ook bij!
  • winteraktiviteiten; als boer Jannes niet meer op het land kan, helpen wij hem de schuren op te ruimen, materialen en gereedschappen schoon te maken en te ordenen, zodat hij in het voorjaar weer goed kan beginnen!

Om de tijd waarin we ons bevinden overzichtelijker te maken zullen we werken in thema's gerelateerd aan de seizoenen en feestelijkheden van dat moment.

Daarbij horen ook knutselaktiviteiten, wandelingen in het voorjaar of juist in de sneeuw, etc. 

Zinvolle dagbesteding = dagbesteding vol zin= levendige dagbesteding!


Minicamping met Zorg

Met het hele gezin op vakantie, lekker er even uit.

Uw kind, met een verstandelijke handicap, mag met ons meedoen. Werken in de tuin, mee met de picknick, helpen de dieren te verzorgen, etc.

U kunt, wellicht met uw ander(e) kind(eren), een dag fietsen of kanoen of lekker rustig een boek lezen.

Zie voor meer informatie ook www.minicampingdieverdoatsie.nl


Jaar van opening

Wij zijn in 2008 als zorgboerderij gestart.