Eeckenhout

Wie zijn we?

Wij zijn Johan Wiltvank en Rian van Eijden. Met onze drie zonen wonen we sinds november 1992 aan de Molenwijk in Smilde. Sinds oktober 2007 hebben we een kleineschalige zorgboerderij. We hebben beide werkervaring in de zorg.

We zijn gestart in een oude stacaravan die dienst deed als kantine. Sinds 2010 is de werkschuur met kantine gereed. Hierdoor is het mogelijk om 's winters activiteiten binnen te doen zoals bijvoorbeeld land hekken, vogelhuisjes maken en appeltaarten bakken. Begin 2013 is de handwerk/knutsel ruimte gereed gekomen. We gebruiken deze ruimte ook als we even een gesprekje willen voeren. Heel recent is er een af te sluiten ruimte in de hoekschuur beschikbaar gekomen. Alle gereedschap en de lockers van de deelnemers kunnen hier achter slot en grendel opgeruimd worden. Dit is ook de plek waar met olie gewerkt wordt bv fiets repareren, motor reviseren en kettingzaag vijlen.


Het werk

De activiteiten die we bieden komen vooral voort uit het hebben van een boerderij met kippen en schapen, een moestuin en boomgaard en buren met een grote tuin. Daarnaast doen we onderhoud van een stuk bos van 52 ha. in het dorp.

Naast het werk dat er gebeuren moet op een boerderij besteden we ook tijd aan creatieve activiteiten. We werken met hout, wol en allerlei ander materiaal
Je kunt ook je hobby bij ons uitoefenen bijvoorbeeld kippen fokken, een motor reviseren of je fiets repareren.

In 2013 gaan we de garage ombouwen tot winkel. We zijn allemaal enthousiast over deze nieuwe dagactiviteit.


een cadeau winkel

kom kijken er is voor ieder wat wils.

fb eeckenhoutwinkel


Jaar van opening

Wij zijn in 2007 als zorgboerderij gestart.