Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

Giersbergen

Wie zijn we?

Zorgboerderij Giersbergen is een uiterst sfeervolle, zorgboerderij voor ouderen in deze regio. De zorgboerderij is gevestigd in een eeuwen ouden monumentale vlaamse schuur in het kleine gehuchtje Giersbergen aan de loonse en drunense duinen. De zorgboerderij Giersbergen biedt plaats aan ouderen met een lichamelijke beperking, ouderen met vergeetachtigheid tot en met het dementieproces en aan chronisch zieken.

Op de zorgboerderij Giersbergen werkt men met vakkundige medewerkers die jaren lange ervaring hebben in de zorg met name op het gebied van ouderen maar ook alle een raakvlak met het buitenleven wat bij ons erg centraal staat.


Het werk

De clienten van de zorgboerderij Giersbergen 'werken' mee op de boerderij, in de moestuin, het verzorgen van de warme maaltijd en alle overige voorkomende werkzaamheden op en rondom de boerderij. Binnenshuis worden er activiteiten aangeboden die client gericht zijn op huishoudelijk gebied zoals gezellig samen pudding koken en groentes schoonmaken voor de warme maaltijd tussen de middag.

In een van de schuren is een totale werkplaats ingericht voor de clienten die daar hart en ziel in kunnen leggen bij het maken van allerlei kustwerken. Zo zijn er al velen vogelhuisjes, plantenbakken, konijnen hokken en zelfs een schommelbank gemaakt van hout door de clienten. Een andere groep clienten neemt het schilderwerk weer voor zijn rekening terwijl de liefhebbers lekker in de tuin aan het werk zijn of genieten van zon op een van de terassen.


Overige

Indicatiestelling voor deelname aan de dagverzorging op de Zorgboerderij vindt plaats door het WMO van u gemeente

Zorgboerderij Giersbergen werkt samen de SZZ, Samenwerkende Zorgboeren Zuid.

Er zijn stage plaatsen beschikbaar voor opleidingen in de zorg, welzijn en agrarische getinte scholen.


Jaar van opening

Wij zijn in 2006 als zorgboerderij gestart.