Helianthus Zathe

Wie zijn we?

Wij zijn Cor en Kerstin van Kammen. Samen met onze drie jongens (10,14,21) wonen we op onze boerderij Helianthus Zathe. Op een prachtige plek in Friesland aan de rand van het dorp Drachtstercompagnie, een kleine en overzichtelijke samenleving. 

In 2009 zijn we begonnen met de realisatie van onze droom. Werk-dagbesteding aanbieden aan mensen met een begeleidingsvraag. Mensen die behoefte hebben aan individuele aandacht en een veilige en overzichtelijke omgeving. Deze mensen willen wij met onze medewerkers graag ondersteunen bij het realiseren van hun persoonlijke doelen, bij het werken aan hun eigen mogelijkheden en bij vinden van passende werkzaamheden.De dagbesteding is (nog) gekoppeld aan de B&B. Een unieke combinatie van werken in de recreatieve sector en de zorg voor de dieren en het erf.

Daarnaast hebben we ook een breed aanbod van creatieve aktiviteiten. We maken zelf zeep, kaarsen, producten van hout en nog veel meer. Al deze producten worden (nog) verkocht in onze ruime winkel in de schuur met daarbij een Koffie&Thee Schenkerij. Bezoekers kunnen hier onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers de collectie brocante en cadeau artikelen bewonderen.  

Samen werken, meebeleven en van elkaar leren. Met de gasten genieten van de rust, ruimte en een groene omgeving.

Per oktober 2015 runnen we samen met de deelnemers de supermarkt in het dorp; Ús Doarpswinkel. In onze gezellige dorpswinkel kunt u terecht voor uw dagelijkse boodschappen.We hebben een compleet assortiment. Dagelijks vers brood,verse groenten&fruit, vlees, biologische producten, streekproducten enluxe producten met de nadruk op authenticiteit, lifestyle en gezondheid.Meer info vindt u op www.usdoarpswinkel.nl 

Naast de begeleiding in een groep bieden we ook individuele ondersteuning. Waar deze ondersteuning geboden wordt is afhankelijk van de ondersteuning vraag en persoonlijke situatie van de zorgvrager. Sinds kort bieden we ook 24 uur zorg en zijn we bezig om een woonlocatie te realiseren voor een 10 mensen met een begeleidingsvraag. Het is nog spannend of dit allemaal echt gaat lukken. 

Op de hoogte blijven van alles waar we mee bezig zijn???Volg ons dan op Facebook; 

https://www.facebook.com/WerkenDagbestedingHeliant...

Per april starten we met een nieuw dagbestedingproject in Surhuisterveen; 'Nijsgjirrich'. Dit is een tige nijsgjirrige cadeauwinkel met koffie&Thee Schenkerij. Lijkt het je leuk om samen met ons bij  'Nijsgjirrich' te werken en heb je een indicatie voor begeleiding groep? mail of bel ons dan even. 

Kwaliteit
We zijn een erkent leerbedrijf. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van Calibris via www.calibris.nl .
Sinds juli 2011 zijn we in het bezit van het certificaat Kwaliteit laat je zien van het kwaliteitssysteem voor zorgboerderijen van de Verenigde Zorgboeren. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van de federatie Landbouw en Zorg via www.landbouwenzorg.nl

Verder hebben we van B&B Nederland vier tulpen ontvangen voor de B&B, de voorzieningen en de service die we bieden.


Het werk

Ons aanbod van werkzaamheden is gevarieerd en gerelateerd aan de B&B en onze Brocante Woonwinkel met koffie& thee Schenkerij. 

In de B&B houden we de gastenkamers netjes en schoon. We doen inkopen voor het ontbijt, maken gastenzeepjes, onderhouden de gastenfietsen etc. 

Voor onze Brocante Woonwinkel maken we veel creatieve producten. We hebben verschillende ruimtes waar de mooiste producten kunnen maken. Heerlijk geurende zeep en zeepkettingen, prachtige kaarsen, geurharten, kussens, schilderijen etc. Ook staan we zo nu en dan op een markt of fair om onze producten te verkopen. Naast het maken van spulletjes voor de winkel en het inrichten van de winkel moet de winkel ook schoon en netjes gehouden worden. Wanneer je het leuk vindt kun je de klanten in de winkel helpen. Mocht je dit spannend of moeilijk vinden dan is er de mogelijkheid een interne cursus klantvriendelijkheid te volgen. 

Aan onze Brocante Woonwinkel is de Koffie & Thee Schenkerij gekoppeld. Ook hier is genoeg te doen. O.a. cakejes bakken voor de klanten. Koffie en thee zetten. Een high tea voorbereiden. De ruimte schoon en netjes houden en natuurlijk de gasten bedienen als je dit leuk vindt.

In onze Houtschuur maken we veel producten van hout. Bijv. tafels, bankjes, rekken en andere leuke spullen. Hier knappen we ook oude meubeltjes op en doen we schilder klussen. Als de producten klaar zijn verkopen we ze in onze eigen winkel of via Marktplaats. 

Naast de vele binnen werkzaamheden hebben we ook buiten veel werk. Het erf en de tuin moeten worden onderhouden. We hebben een ruime kas en een verhoogde moestuin waar ook van alles te doen is en vanaf het vroege voorjaar tot de herfst zijn we bezig met het telen van onze bijzondere zonnebloemen. 

Natuurlijk moeten ook onze dieren goed worden verzorgd. We hebben allerlei dieren; Poezen, hondje, ezels, paarden, kippen, eenden, konijnen, pauwen, varkentjes, geiten, vogels en eekhoorns. Alle dieren hebben veel aandacht nodig. De paarden moeten bijv. worden geborsteld. De nageltjes van de konijnen moeten regelmatig geknipt en de haren geborsteld. 

In onze kleine gemoedelijke supermarkt is van alles doen. Denk aan vakken vullen, spiegelen, schoonmaken en kassa werkzaamheden. 

Kortom er is van alles mogelijk op diverse niveau's. Zowel binnen als buiten. 

Samen met onze zes medewerkers ondersteunen we u graag bij het vinden van passende werkzaamheden. 

Mocht u na het bezoeken van deze site vragen hebben of de locatie zelf eens willen bekijken, dan horen wij dat graag.

Wij hechten aan persoonlijk contact. Bel of mail ons gerust voor een afspraak en we nemen graag de tijd om met u kennis te maken.

Hartelijke groeten en wie weet oant sjen!

Cor en Kerstin van Kammen


Visie

Helianthus is de grieks/latijnse naam voor zonnebloem. Als geen andere bloem straalt de zonnebloem kleur, warmte en uitbundigheid uit.

De zonnebloem staat voor ons symbool voor opgewektheid, kleur, warmte en groeikracht. De kleur en vorm bezitten een zichtbare positieve uitstraling en verwijzen naar vitaliteit, groeikracht, sterkte en gezondheid. Dit is wat wij ook uit willen dragen.

Wij geloven dat ieder mens zijn of haar kwaliteiten heeft en altijd kan groeien en sterker worden.

Wij willen graag onze kwaliteiten en positiviteit inzetten om mensen te ondersteunen bij het realiseren van persoonlijke doelen. Bij het werken aan eigen mogelijkheden en bij het vinden van passende werkzaamheden.


Jaar van opening

Wij zijn in 2009 als zorgboerderij gestart.