Komt en Gaat in Vrede

Wie zijn we?

In 1986 zijn wij gestart met het melkveebedrijf. Jan melkt dagelijks ca. 45 melkkoeien en er zijn ca. 30 stuks jongvee.
Bovendien zijn 9 schapen (Hampshire Down)  enkele kippen en konijnen. Op werkdagen bieden wij aan mensen dagbesteding, die hiervoor geindiceerd zijn. Bovendien bestaat de mogelijkheid dat wij mensen met de auto ophalen. We halen mensen op vanuit Amsterdam, Purmerend en Zaandam.

Maak eens een afspraak, graag via de Stichting Landzijde te Purmerend. Tel. 0299-474118 of Email: info@landzijde.nl


Het werk

Ons bedrijf is een gangbaar melkveebedrijf. Onze hulpboeren kunnen assisteren bij het verzorgen van de koeien, kalveren, kippen en schapen. Bovendien kan men onderhoud plegen in de diverse gebouwen maar natuurlijk ook op het land en boomgaard. Tevens kan men helpen in het kaaslokaal en verkoop gereed maken. In de educatieve stal is veel te doen. Hier komen regelmatig kinderen om van alles te leren over de boerderij. Een grote tunnelkas is aanwezig . Voor de voedselbank vinden onze deelnemers het ook leuk om producten te verpakken, die we aangeleverd krijgen van de omliggende akkerbouwers. In de tunnelkas is tevens een kalverenafdeling.


Achtergrondinformatie

Op de zorgboerderij is een ruime kantine aanwezig. De oude dars is omgetoverd in een riante kantine/keuken. Hier drinken wij koffie en nuttigen wij de broodmaaltijd. Wij bieden persoonlijke begeleiding, die aansluit bij de behoefte van de deelnemer.
Samen bezig zijn in de stallen of op het land in een weidse omgeving van polder De Beemster (Werelderfgoed ) geeft een meerwaarde van de natuur, dieren en omgeving.
Wij bieden een variatie in activiteiten: dieren, tuinieren, creatief en klussen. Regelmatig repareren we e.e.a. voor wie dit wil, kan meehelpen.


Jaar van opening

Wij zijn in 2005 als zorgboerderij gestart.