Kweektuinkas

Wie zijn we?

Land & Boschzorg bestaat sinds 2009 en is opgericht door Erik de Keulenaar. Als zorgboeren werk ik met een team van professionele begeleiders met een landbouwopleiding op BD tuinderijen en in de Kas. We bieden zinvolle en leuke activiteiten op onze locaties. 

Als bedrijfsleider van Stasdtuinderij WTG en KweektuinKas heb ik een samenwerkingsverband met Stichting De Nieuwe Akker.


Het werk

Op het land en de kas worden groente en fruit geteeld die wekelijks worden geoogst door onze klanten. Het is dus een professionele tuinderij waar iedereen aan kan bijdrage. Er is moeilijk en makkelijk werk en aangepast aan de omstandigheden en wensen van de dagbesteding. We werken in kleine groepjes samen en kiezen voor afwisseling en maken het gezellig. 


Ontspannen en zinvol werk

Het is heerlijk toeven op het land en ook in de kas. Door de rustige werkzaamheden en het buiten bezig zijn kan je ook ontspannen. even alleen met de handen bezig zijn en niet met het hoofd. 

Door met de groente bezig te zijn ervaar je veel meer de seizoenen en het ritme van de natuur. Daarnaast kan je ook van de verse groente mee eten.


Jaar van opening

Wij zijn in 2015 als zorgboerderij gestart.