Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

Nova Zorg en Welzijn

Wie zijn we?

Nova zorgboerderij is gelegen op een agrarisch bedrijfsmatige boerderij aan de rand van het dorp Pannerden.
Wij bieden een werkplek zonder werkdruk in een landelijke omgeving. Je wordt ondersteund door een professionele begeleiding die samen met je kijkt naar je affiniteit en mogelijkheden. Aan de hand hiervan wordt een plan op maat samen met jou opgesteld. De werkzaamheden zullen hierop worden afgestemd.

Voor wie dat nodig is, kan Nova zorgboerderij zorgen voor vervoer.

Daarnaast hebben we aan de rand van de zorgboerderij een zorgatelier met houtwerkplaats. Onder leiding van begeleiders die ervaring en/of jaren ervaring hebben leer je schilderen, houtbewerken enz.


Het werk

Een werkdag start om 9.00 uur met koffie/thee en het verdelen van de werkzaamheden op grond van wensen, doelen en plannen. Als eerste worden de dieren verzorgd. Daarna zijn er verschillende binnen– en buitenwerkzaamheden afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden. Dit zijn o.a. het verzorgen van de kalveren en schapen, kippen en konijnen. Ook werken we zonder werkdruk in de moestuin, kniptuin en kweekkas. Binnen doen we koken, schoonmaakwerkzaamheden en op creatief gebied bv. houtbewerken, schilderen, mozaiken, koken. We drinken om 10.30 en 14.30 koffie/ thee met elkaar, tijd voor een praatje. Om 12.30 wordt gezamenlijke gelunched en pauze gehouden.

Naast het werk wordt er ook individuele begeleiding gegeven bij het werk, bij zelfstandigheidstraining of kun je deelnemen aan het sporten.

Om 15.45 is een ieder weer op weg naar huis.

Respect en belangstelling voor elkaar en een gezellige sfeer vinden we erg belangrijk. Daarnaast bieden wij mensen een luisterend oor en proberen we samen stappen vooruit te nemen.

Ruimte voor gezelligheid!


Kom je een kijkje nemen?

Om te proeven of Nova je iets te bieden heeft nodigen we je uit om vrijblijvend kennis te komen maken. Wij geven je een rondleiding op de boerderij en bespreken globaal je wensen en doelen. Je kunt eventueel een proefdag meedraaien. Mocht je een positieve indruk hebben dan kun je je opgeven voor een intake. Na een positieve intake wordt er een maand proefgedraaid. Na een maand vindt een evaluatie plaats, eventueel worden doelen en wensen opnieuw opgeschreven. Vervolgens vindt er minimaal 1 tot 2 maal per jaar een evaluatie plaats en zoveel vaker als gewenst. 

Nova is er voor mensen die (tijdelijk) geen reguliere arbeid uitvoeren vanwege een (tijdelijke) beperking. Je hebt een GGZ en/of VG achtergrond of geheugenproblemen. Je hebt evt. een CIZ /gemeente -indicatie of ga er een aanvragen. De zorg kan in ZIN en in PGB worden ingekocht.

Nova is een AWBZ erkende instelling met een goedgekeurd kwaliteitssysteem wat inhoudt dat er aan bepaalde kwaliteitseisen wordt voldaan. Zo is er bv. een clientenraad, klachtenregeling, klanttevredenheidsonderzoek enz.


Jaar van opening

Wij zijn in 2005 als zorgboerderij gestart.