Onder de Iep

Wie zijn we?

Zorgboerderij Onder de iep staat voor kleinschalige, vraaggerichte zorg met veel persoonlijke aandacht in een huiselijke, geborgen sfeer. Onder de iep is geen productieboerderij, maar een kleine hobbyboerderij. Naast de zorg voor mens en dier, staan seizoensgebonden activiteiten in huis en tuin, op en rondom het erf centraal.

Uw gastheer en -vrouw in Ammerstol zijn Peter en Désirée van Ieperen.

Allerlei soorten dagbesteding en verzorging zijn mogelijk en bespreekbaar. Goed is hierbij te weten, dat Désirée een verpleegkundige achtergrond heeft.


 

Kijk voor meer info op onze website: www.zorgboerderijonderdeiep.nl


Het werk

Wat kunnen we zoal samen doen?
Een iedere dag terugkomende bezigheid is het verzorgen van de hond, pony’s, kippen, geiten, schapen, en konijnen. Ook de dierenverblijven hebben iedere dag een schoonmaakbeurtje nodig.
Daarnaast moet alles natuurlijk onderhouden en zonodig gerepareerd worden.

Afhankelijk van het seizoen kunnen we werken in de tuin, boomgaard, wei of moestuin. In de winter zijn er veel snoeiwerkzaamheden. De knotwilgen moeten onder andere geknot worden, het hout verwerken we tot vlechtwerkafscheidingen, houtwallen en kachelhout. Ook de andere seizoensgebonden producten, zoals de verschillende soorten fruit en noten, kunnen we verwerken. Te denken valt aan het maken van jam, appelmoes, vruchtensap, taart, enz.

Bij slecht weer zullen we ons binnen ook niet vervelen. We kunnen werken met hout, wol, vilt en papier. Te denken valt bijvoorbeeld aan het maken van vogelhuisjes, transparanten, vilten of iets anders wat aanspreekt en realiseerbaar is.
Bordspellen, maar ook actievere spelletjes, zoals tafeltennis of sjoelen behoren tot de mogelijkheden.

En als laatste, maar zeker niet als onbelangrijkste: Gezellig met elkaar koffie drinken en de maaltijd gebruiken, waarbij we zelf de koekjes en het brood kunnen bakken!


En verder ...

Bij zorgboerderij Onder de iep is er plaats voor een ieder die affiniteit voelt met dier en natuur. Samen met anderen de seizoenen beleven staat voor ons centraal. Ons doel hierbij is om zelfstandigheid zo lang mogelijk te behouden.

We richten ons met name op de volwassenen met een dementieel beeld in samenwerking met volwassenen met een verstandelijke beperking.
We zien het als een uitdaging om mensen uit beide zorggroepen samen te brengen en te begeleiden op zowel fysiek, emotioneel als mentaal gebied, waarbij vraag en behoeften van een ieder centraal staan.


Jaar van opening

Wij zijn in 2007 als zorgboerderij gestart.