Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

Schimmelpenninckhoeve

Wie zijn we?

Wij zijn maatschap Wim, Anja en Jan-Willem Verhoef en samen hebben wij een melkveebedrijf met ongeveer 60 melkkoeien. We hebben 4 kinderen waarvan ze alle 4 uit huis zijn, maar deze komen nog regelmatig op de boerderij samen met onze 2 kleinkinderen. Onze oudste zoon gaat in de toekomst het bedrijf overnemen samen met zijn vrouw. Onze boerderij staat heerlijk vrij in de polder en het is er ook heerlijk om te leven.  


Het werk

 Op de boerderij worden 2 keer per dag de koeien gemolken en zomers lopen ze de hele dag in het weiland om de boerderij. Ook zijn er altijd kleine kalfjes die nog melk krijgen, hebben we 20 kippen, 2 ezels, een hond en een kat. Vooral in de zomer is het een gezellige tijd omdat het gras dan wordt gemaaid en naar de boerderij wordt gehaald omdat dit dan als voer dient in de winter. 


De boerencamping

 We hebben in de zomer een boerencamping, 't Riviertje, en deze is van april tot en met oktober geopend. Het werk wordt door Anja gedaan en het is altijd weer gezellig bij het aankomen van nieuwe gasten. De camping heeft een eigen website waar meer informatie op te vinden is: www.campinghetriviertje.nl 


Jaar van opening

Wij zijn in 2009 als zorgboerderij gestart.