Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

Tusken Bosk en Mar

Wie zijn we?

 We zijn een gezin  bestaand uit een boer, boerin en hun lieve dochter van 7 jaar. We hebben een klein melkveebedrijf in Oudemirdum (Gaasterland) met 18 melkkoeien, pinken (éénjarige koeien), kalfjes, 2 paarden, een kleine pony, konijn, katten en een schildpad en 2 geiten We wonen vlakbij het bos en het Ijselmeer. Bij ons op de boerderij is altijd wat te doen en het is bijna altijd gezellig. 

We hebben allebei (zorgboer en boerin) een gerichte opleiding en werkervaring. U mag ernaar vragen. 

We bieden dagbesteding/ activiteiten voor (jong) volwassen mensen en kinderen (evt. thuiszitters). En logeeropvang voor kinderen. Op het moment komt er voor dagbesteding één man, maar er zijn nog meer deelnemers welkom. Doordat er kleine groepjes komen is er genoeg aandacht en begeleiding voor iedereen , maar u kunt ook individuele begeleiding krijgen. We richten ons op de wensen van de deelnemers en er zijn veel mogelijkheden. Ze hebben dan ook een grote inbreng in de keuze van de activiteiten die we aanbieden Kijk maar eens verder onder het kopje: het werk.

Naast de dagbesteding (die met name door de week plaats vind) komen er op zaterdag en zondag kinderen. Soms komen ze logeren. We hebben op het moment 4 kinderen. Eén jongen van 11 en 3 jongens van 8. Ze komen per twee, maar meer kinderen zijn welkom.

 We kijken  naar de interesses en mogelijkheden van het kind. Naar aanleiding daarvan worden er activiteiten georganiseerd.

We letten er wel op dat de kinderen niet teveel prikkels en activiteiten aangeboden krijgen zodat ze enigszins uitgerust en ontspannen weer naar huis gaan.We houden van kinderen en tieners en we vinden elk mensen bijzonder. Niemand is meer of minder. Iedereen mag zichzelf zijn en is waardevol.


Het werk

Op het moment komt er een man voor dagbesteding voor 5 dagdelen per week. We werkten onder anderen een dag in het bos, samen met vrijwilligers van Staatsbosbeheer. Dit is tijdelijk gestopt, maar met meerdere deelnemers kunnen we hiermee opnieuw starten. We zouden het leuk vinden als jij/ u ook mee wilt gaan en bij ons komt voor dagbesteding. Hartelijke welkom!

Mogelijke werkzaamheden dagbesteding:

 1. de dieren verzorgen,
 2. helpen met melken,
 3. in de tuin werken, (gras maaien of groententuin of bloementuin onderhouden)
 4. Hokken timmeren en opknappen
 5. op het land werken
 6. eventueel tractor rijden
 7. Straten
 8. aan fietsen of brommer sleutelen.
 9. met de metaaldetector mooie dingen zoeken. (archeologie)
 10. bakken of koken
 11. helpen met het huishouden
 12. In het bos werken

Voor de kinderen/ tieners die in de weekenden komen is bovenstaande ook mogelijk, maar we hebben ook andere activiteiten, bijvoorbeeld:

 1. de natuur in en op zoek naar sporen en avonturen beleven. (in het bos)
 2. paard of pony rijden,
 3. wandelen
 4. zwemmen
 5. spelen
 6. knutselen
 7. buiten of binnen spelen,
 8. op de trampoline, van de glijbaan, in de zandbak
 9. leren
 10. samen werken en spelen
 11. samen eten en drinken.
 12. activiteiten met Staatsbosbeheer of Mar en Klif
 13. naar de speeltuin. (soms)

Er zijn veel meer mogelijkheden. Soms gaan we naar ene activiteit buitenshuis. Er is ruimte voor inspanning en ontspanning. Samen dingen doen, of individueel dingen doen.


Dagbesteding voor volwassenen en activiteiten voor kinderen.

We hebben nog voor twee of drie mensen ruimte voor dagbesteding. Moet je bij je werkplek of dagbestedingsplaats weg? Of kom je net van school en zoek je ene plaats waar je lekker de handen uit de mouwen kunt steken?Dan ben je hartelijk welkom bij ons. Op onze kleine zorgboerderij is genoeg te doen. werken met de dieren, in het bos of in huis. Klussen doen zoals timmeren en schilderen. Of mee op het land werken. Misschien kun je wel tractor rijden of vind je het leuk met de metaaldetector op pad te gaan. Er is van alles te doen op de boerderij. Kom maar eens kijken. 

Op donderdag werkten we meestal samen met de vrijwilligers van Staatsbosbeheer in het bos. Je mag mee, maar mag ook bij de boer op de boerderij blijven.

Ook voor kinderen en tieners is er veel te doen. Op zaterdag of zondag om de week ben je welkom. Of kom eens logeren in de vakantie of een weekend.

Ok kinderen/ tieners die niet naar school gaan zijn welkom. We hebben een klein klaslokaaltje en kunnen een paar keer per week les geven of begeleiding bij het zelfstandig studeren. We hebben geen bevoegdheid hier voor maar het is een mooie (tijdelijke) oplossing voor 'thuiszitters'.

Op de zaterdag komen er vier kinderen. Per zaterdag twee. De ene groep is vol, maar de andere zaterdag kunnen er nog twee kinderen bij. Meestal gaan we 's middags het bos in en beleven allemaal avonturen. Ze leren veel over de natuur. Nu zijn we observatiehutten aan het bouwen, vlakbij een vossenhol of dassenburcht. (met toestemming van de boswachter)

We doen ook andere activiteiten zoals met strijkkraaltjes bezig, schilderen, bakken, helpen met koken, met lego of playmobil spelen, knutselen, buiten spelen, paardrijden etc. De boer helpen met het vee en helpen met de klussen rondom de boerderij mag ook. In de tuin is ook nog vele te doen.Dat is helemaal afhankelijk van wat de kinderen zelf willen.

Om het weekend is er nog ruimte voor een of twee logé's.

Oom individuele begeleiding is mogelijk.


Jaar van opening

Wij zijn in 2008 als zorgboerderij gestart.