De Haam

Wie zijn we?

Wij zijn 2 gezinnen, Annerie en Sef en 2 kinderen en Gerdy en David Janssen en 4 kinderen en wonen in het dorpje Veulen gemeente Venray. Ons bedrijf is een gemengd agrarisch bedrijf. We hebben scharrelkippen met uitloop, schapen die ook ingezet worden bij natuurbeheer, een kennel voor labradors en langharige teckels en pension voor alle rassen honden.
Per dag zijn er minimaal 2 professionele krachten, vrijwilligster en een stagiaire aanwezig om de cliŽnten waar nodig te begeleiden. Iedere dag ontvangen wij gemiddeld 16 cliŽnten.


Het werk

Wij zijn er van overtuigd dat wij op ons agrarisch bedrijf hulpbehoevende ouderen veel te bieden hebben. Richtinggevend is de agrarische samenhang waar in een huiselijke sfeer de dagelijks herkenbare activiteiten terugkomen. Er is geen sprake van een kunstmatig gecreeerde omgeving en de boerderij biedt voldoende mogelijkheden tot contact met andere mensen.


en verder:

Wij zijn aanwezig van maandag tot en met vrijdag van 8.30u tot 17.00u. Voor deelname voor Zorgboerderij De Haam is het noodzakelijk een toezegging te hebben van het WMO zorgloket van uw gemeente. Tot nu toe kost de dagverzorging niets. Wel wordt er sinds 2010 een eigen bijdrage gevraagd door de overheid. Deze wordt geÔnd door het CAK. Afhankelijk van uw inkomen en alle andere zorg die u nodig heeft, wordt bekeken hoe hoog de eigen bijdrage is. Heeft u nog geen toezegging van het WMO Zorgloket, dan kunnen wij u bij het aanvragen adviseren.


Jaar van opening

Wij zijn in 2005 als zorgboerderij gestart.