Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

De Ripen

Wie zijn we?

Wij zijn Paul en Tineke Roorda de Vries.

Wij wonen 4km buiten het kleine fries lintdorp, Nij Beets. Dicht in de buurt van de fraaie dorpen zoals; Aldeboarn, Akkrum, Tijnje, Beetsterzwaag en De Veenhoop. Samen met onze dochter, honden, katten, kippen, pony's, geiten, ezel's, cavia's, parelhoenders, kanaries en konijnen wonen wij in een oude boerderij in het buitengebied van gemeente Opsterland. Wij bieden op kleinschalige manier dagbesteding aan voor mensen met een beperking (18+).


Het werk

De werkzaamheden op de zorgboerderij zijn breed. Belangrijk is, dat er plezier is in het werk, en dat de werkzaamheden passen bij de wens van de 'hulpboer/in'. Ook werken wij zoveel mogelijk zonder 'druk te ervaren' , doen wat bij je past, en doen wat je kunt is voldoende.

De werkzaamheden kunnen bijv zijn;

Werken in de moestuin.

Voeren van de dieren.

Onderhoud van de dierenverblijven.

Kweken van bloemen en plantjes.

Creatieve werkzaamheden zoals het maken en/of beschilderen van stoelen, tafeltjes, vogelhuisjes, brievenbussen, meubeltjes, wasrekken enz. Ook andere creatieve werkzaamheden zijn mogelijk, haken, breien, borduren, schilderen, wol wassen en verven, wol kaarden, wol spinnen en wol vilten.

Oppoetsen en invetten van zadels en tuigen, van pony 's en paarden in de buurt.

Mee helpen bij de Bed & Breakfast, de boeren camping, keuken en theetuin.

In de zomerperiode helpen wij graag een handje mee in verschillende tuinen, plaatselijke zwembad en recreatiegebieden. Ook bieden wij wekelijks een helpende hand bij de plaatselijke supermarkt, het boeren melkvee bedrijf van de buren en bij de ouderenzorg.


Dieren liefhebbers.

De natuur neemt en geeft wat!


Jaar van opening

Wij zijn in 2009 als zorgboerderij gestart.