Zorgboerderij 'It Fallaet'

Wie zijn we?

Op een mooie plek dicht bij Drachten hebben wij, Bernard en Ria Roosendaal een boerderij met veel mogelijkheden tot dagbesteding en vrijetijdsbesteding voor mensen met een verstandelijke of sociale handicap en voor scholieren uit het speciaal onderwijs. Daarnaast zijn er deelnemers die bij ons wonen. We hebben op onze boerderij allerlei dieren, zoals  (mini)varkens, geiten, konijnen en schapen. Er is een moestuin en een bloementuin. We zijn ook regelmatig creatief bezig met gebruik van natuurlijke materialen. Naast onze boerderij staat de oudheidskamer van Drachtster Compagnie. We verzorgen een rondleiding en serveren koffie en thee. We begeleiden samen met 7 professionele begeleiders de deelnemers en bewoners , en we leggen de nadruk op een goede veilige sfeer  en op het bevorderen van zelfstandigheid.


Het werk

Deelnemers aan dagbesteding kunnen kiezen uit verschillende werkzaamheden:
1.Verzorgen van dieren
2.Tuinonderhoud
3.Koken, bakken e.d.
4.Kantine-en winkelwerkzaamheden.
Naast het werk wat er te doen is, vinden we het ook leuk om te zien dat deelnemers hun creativiteit ontwikkelen. Voor zover mogelijk proberen we aan te sluiten bij de interesse die we opmerken. Dat kan zijn: werken met speksteen, keramiek beschilderen, vogelhuisjes maken enz.

En verder ...

Deelnemers krijgen in een veilige stimulerende omgeving de kans om hun kwaliteiten en interesses te ontdekken. De groep zal altijd klein en overzichtelijk blijven. We hebben een christelijke mensvisie, waarin het unieke en waardevolle van elk mens een centrale plaats heeft. We werken met het landelijke kwaliteitssysteem van Landbouw en Zorg. Een diploma SPH en veel plezier in het werken met mensen in de natuur was voor ons aanleiding om te starten met een zorgboerderij.

Jaar van opening

Wij zijn in 2004 als zorgboerderij gestart.