Zorgboerderij De Middag

Wie zijn we?

Wij zijn Zorgboerderij de Middag. Sinds 2004 zijn wij een kleinschalige zorgboerderij, in Dorkwerd, in het noorden van de gemeente Groningen. We hebben zowel vee als een tuin. Paarden, geiten, schapen, kippen, moestuin en een kas.

Medio 2003 benaderde Rene van Veelen, die zowel een agrarische als een maatschappelijk-werk achtergrond heeft, Wilma Wolters, eigenares en boerin van een prachtige historische boerderij met o.a. paarden, geiten en schapen. In 2004 is De Middag met 2 deelnemers als zorgboerderij begonnen. Ondertussen draaien wij met maximaal 7 deelnemers per dag en hebben we in de begeleiding hulp van Marcia Meijer. 


Het werk

Het werk is per seizoen anders.

- stallen uitmesten in de winter

- dieren verzorgen

- werk in de keuken, afwas, tafel dekken

- werken in de kas of moestuin in lente, zomer herfst

- zaaien, schoffelen, wieden, oogsten

- snoeien, maaien

Extra:

Wij werken hier met paarden, en bieden ook 2 middagen in de week paardrij-lessen aan. Onze deelnemers worden hier van harte toe uitgenodigd.


En verder ...

Onze visie:

Op zorgboerderij de Middag in Groningen combineren we nuchter boerenverstand met oog voor ieders mogelijkheden en eigen-aardigheden. Soms moet stevig worden aangepakt om het werk af te krijgen. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat elke deelnemer kan werken op de manier die bij hem of haar past. In het samenwerken ontwikkel je je praktische- en sociale vaardigheden. De deelnemers van zorgboerderij de Middag voelen zich verantwoordelijk voor zichzelf, elkaar en het werk. Het ontwikkelen van je kwaliteiten vraagt soms een omgeving met een goede balans tussen zorg en uitdaging. Die ligt per persoon weer anders. Voor die balans maken wij ons sterk.


Jaar van opening

Wij zijn in 2004 als zorgboerderij gestart.