Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

A&B dagbesteding BV

Wie zijn we?

Stichting A & B is gespecialiseerd in het begeleiden en opvangen van kinderen en jongeren met een beperking. Dit kunnen kinderen/jongeren met een verschillende beperkingen zijn; zowel verstandelijk, en/of gedragsmatig, en/of psychiatrisch. Centraal staat echter dat elke kind/jongere individueel wordt behandeld aan de hand van zijn of haar mogelijkheden.

Deze individuele aanpak is n van de onderscheidende methodes van de Stichting. Wij kunnen dit maatwerk bieden omdat bij ons daadwerkelijk een gezinssituatie wordt nagebootst. Door daarnaast consequent op te treden, regels zijn regels, merken wij dat onze aanpak in de praktijk goed werkt.

Sinds 2008 doet de stichting ook aan dagbesteding. Deze dagbesteding is met name bedoeld voor (oudere) jongeren die buiten de boot vallen in het arbeidscircuit, maar ook jongeren die (tijdelijk) geschorst zijn van school doen hier aan mee. Ons motto is; wie onterecht thuis zit, kan best iets doen. Deze dagbesteding wordt ook gefinancierd via de pgbs.


Het werk

We hebben op dit moment twee werknemers in dienst die zes uren per dag met deze jongeren aan het werk gaan. Deze werkzaamheden gebeuren op beide locaties van de stichting; groentetuin aanleggen en onderhouden, onderhoud en reparaties van apparatuur en machines, grasmaaien, dieren verzorgen, vogelhuisjes maken, huisdecoraties maken, houtbewerking, etc. Afhankelijk van de interesses van de jongere/jong volwassene kan besloten worden welke groep het meest geschikt is voor uw kind. Op termijn is het mogelijk om klusjes van particulieren op zich te gaan nemen zoals grasmaaien en tuinen onderhouden. Het doel dat we hiermee willen bereiken is tweeledig; de jongere/volwassene doet ervaring op en u wordt overdag ontlast.


Jaar van opening

Wij zijn in 2012 als zorgboerderij gestart.