A gen Ling

Wie zijn we?

Zorgboerderij de A gen Ling is onderdeel van de Roebroekhoeve en heeft als doelstelling mensen met een zorg- of hulpvraag een plezierige en waardevolle dag invulling aan te bieden en te ondersteunen bij kleinschalige en vraaggestuurde zorg.

Vanuit het verleden is al aangetoond dat op onze zorgboerderij een prettige sfeer is en een hechte band is tussen het team en de zorgvragers. Voorjaar 2014 hebben wij de zorgboerderij A gen Ling overgenomen en zijn begonnen met het opknappen van de gebouwen. Wij zijn blij dat wij weer in de gelegenheid zijn om na een periode van wisseling van eigenaar, deze hulpvraag weer aan te kunnen bieden, waarbij wij het kleinschalige en huiselijke erg belangrijk vinden.


Het werk

Zorgboerderij A gen Ling biedt dagbesteding aan voor verschillende doelgroepen. De boerderij is geheel rolstoel toegankelijk, waardoor de cliŽnten overal hun steentje aan kunnen bijdragen. CliŽnten kunnen in de winkel de klanten helpen, in de keuken helpen met producten maken voor in de winkel en op het terras of ze kunnen de dieren verzorgen en in de tuin helpen met eigen groente telen. Door de grote variatie van werkzaamheden is er voor iedereen wel iets te vinden dat hij of zij leuk vindt.

Hieronder een greep van de mogelijkheden:
- Verzorgen van de konijnen, kippen, varkens, koeien, schapen en geiten.
- Verzorgen van de tuin.
- Klanten bedienen op het terras.
- Klanten helpen in de winkel.
- Helpen in de keuken met bereidingen voor het terras.
- Verwerken van fruit naar streekproducten.
- Bereiden van soepen voor de verkoop.
- Was verzorgen, werkkleding voor buiten en binnen.
- Verzorgen van het terras, bloemen enz.
- Rondleidingen geven aan klanten die dat willen.
- Bij houden van veranderingen in de stallen en informatie ophangen bij alle dieren.
- Eigen lunch voorbereiden en afruimen.


Jaar van opening

Wij zijn in 2015 als zorgboerderij gestart.