Christelijk Begeleidingscentrum: Aan de Hand

Wie zijn we?

Wij zijn, Leo en Astrid Boot, oprichters van het Christelijk Begeleidingscentrum Aan de Hand.
Leo is geboren en getogen aan de Hoogenboomsweg
in Brijdorpe (nabij Scharendijke) waar nu het begeleidingscentrum is gebouwd. Samen hebben we drie kinderen. Doordat de oudste ADHD heeft en de tweede ADHD en Asperger, zijn de afgelopen jaren zwaar geweest en hebben we veel begeleiding en cursussen gehad omtrent ADHD en autisme spectrum stoornissen. In die moeilijke jaren was het heerlijk als ons kind af en toe opgevangen werd. Al snel bleek dat er in Zeeland, en zeker op het eiland Schouwen-
Duiveland heel weinig voor autistische kinderen was in de vorm van opvang en logeergelegenheid. Zodoende werden de plannen gevormd om een begeleidingscentrum te beginnen. Alle dingen die we geleerd hebben omtrent de omgang met autisme en ADHD gaan nu niet verloren, maar worden benut.
Wij vinden het heerlijk om de kinderen mee te laten
genieten van de rustige landelijke omgeving die Brijdorpe biedt, met veel speelruimte buiten.


Het werk

Aan de Hand heeft als doel jeugdigen met psychiatrische problematiek, licht verstandelijke beperking en/of verstandelijke beperking een goede ontspannen tijd te geven, voor zowel zichzelf individueel, als tijdens de groepsactiviteiten. Hierin zal de landelijke omgeving, met een steeds uitgebreider dieren verzorgingsaanbod, een grote rol spelen. Tijdens de begeleiding zal spelenderwijs aandacht worden besteed aan de sociale emotionele ontwikkeling en persoonlijke mogelijkheden (competenties) zodat zij zich ook in hun toekomstige maatschappelijke leven staande weten te houden.

 


Aan de Hand biedt ..

Aan de Hand bestaat sinds 2008 en is gericht op de begeleiding van kinderen en jeugdigen bij wie sprake is van psychiatrische problematiek en/of een (licht) verstandelijke beperking.

 

Sinds mei 2012 is Aan de Hand aangesloten bij Samenwerkende Zorgboeren Zuid. Wij bieden onze zorg aan op basis van persoonsgebonden budget of zorg in natura. Tot op heden kunnen wij enkel Zorg In Natura dagbesteding leveren.

 

Ons team bestaat uit een verpleegkundige en pedagogische medewerkers allen met ervaring in het begeleiden van kinderen en jeugdigen met een psychiatrische diagnose, zoals autisme, ADHD, ODD etc. en/of (licht) verstandelijke beperking.

 

Aan de Hand biedt voor de eerdergenoemde doelgroepen:
• dagbesteding op maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur

• groepsbegeleiding en logeeropvang op woensdagmiddag, in de weekenden en in schoolvakanties
• individuele begeleiding, thuisbegeleiding en buitenschoolse opvang (BSO+) na schooltijd
 


Jaar van opening

Wij zijn in 2008 als zorgboerderij gestart.