Aan 't Zandeinde Kijk-, Doe- en Zorgboerderij

Wie zijn we?

Hallo! Wij zijn Gerdy Haselhorst-Bloten en Anneke Jeeninga. Samen met de hulpboeren, medewerkers en vrijwilligers verzorgen we onze biologische varkens en de 2 pony's, een paard, kippen, cavia's, de honden, de moestuin, het speelbos en het weiland. Met medewerker Henk kan er van alles gedaan worden met hout en klusactiviteiten. En medewerkster Marjolein kan extra activiteiten aanbieden met de paarden. Voor bezoekers bieden we ook kijk-, doe- en spelprogramma's aan. In de zomermaanden voor toeristen, maar het hele jaar door bezoeken ons ook groepen van zorginstellingen, verenigingen en kinderen (verjaardagspartijtjes). Kortom: altijd wat te doen, maar ook rust en ruimte en een gezellige sfeer!


Het werk

Samen zinvol bezig zijn in een openhartige sfeer! Dat maakt een “warmte binnen” bij je los. Je betrokken voelen bij het bedrijf, met z'n dieren en mensen, en onderdeel zijn van een groter geheel... Het hele jaar door zijn er zinvolle, afwisselende en leerzame werkzaamheden op en rondom het bedrijf. Je doet vooral wat je zelf leuk vindt en kan of wil leren. Maar... soms moet er op een boerderij een klus geklaard worden... Dan is het: samen de schouders eronder! Je kunt ook in de activiteiten met de bezoekers meewerken en leren. Ook bieden we handvaardigheidactiviteiten (vooral met hout) aan. Voor kinderen zijn er spel/leeractiviteiten en is er natuurlijk de ruimte van de boerderij.


Nieuwe lokatie

Op 6 juni jl (2008) is onze nieuwe lokatie geopend: een spiksplinter nieuwe Kijk Doe en Zorgboerderij, met een nieuwe varkensstal en 3 grote bezoekers- en activiteitenruimtes. Het was een lange weg, maar we zijn trots op het resultaat! De kijk-, doe- en zorgactiviteiten vormen nu de hoofdtak, die voor een gedeelte gebaseerd zijn op het gebeuren rondom de varkenshouderij.

En in 2017 zijn we met onze varkens, of eigenlijk met zijn allen, omgeschakeld naar biologisch. Ook daar zijn we trots op! 


Jaar van opening

Wij zijn in 1997 als zorgboerderij gestart.