Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

Achter de bos

Wie zijn we?

Wij zijn Wim en Grietje Nijmeijer-Otten en wonen sinds 2009 op deze boerderij. Na een herindeling van het erf, het bouwen van een nieuwe schuur en woonboerderij zijn we op zoek gegaan naar de mogelijkheid om deze fijne plek met anderen te delen. Hieruit is onze zorgboerderij ontstaan. 

Onze zorgboerderij ligt net buiten het dorp Stuifzand in de gemeente Hoogeveen. Wij bieden dagbesteding aan volwassenen en ouderen. Dit kan bijvoorbeeld zijn om de mantelzorger te ontlasten, om eenzaamheid tegen te gaan of om structuur te geven. Wij willen u laten genieten van de rust en de ruimte van ons boerenerf, maar ook de mogelijkheid om werkzaamheden te verrichten. Wij hebben geen agrarisch bedrijf maar een hobby-boerderij. Wij bieden een dagbesteding in huiselijke sfeer, dit kan omdat wij maximaal 6 deelnemers per dag ontvangen.


Het werk

Ons dagprogramma is afwisselend, met vaste elementen zoals koffiedrinken aan het begin van de dag, een pauzemoment, een vast tijdstip waarop we eten en een vast moment van koffie-/thee drinken 's middags. Het is voor ons belangrijk dat u geniet van de dag. Daarbij proberen wij activiteiten aan te bieden die bij u passen. 

Als werkactiviteit hebben wij het verwerken van haardhout. In de winterperiode doen we onderhoudswerk in het bos en het hout dat daarbij vrij komt nemen wij mee. Dit wordt op de boerderij gezaagd, gekloofd en gedroogd voor eigen gebruik en voor verkoop. Verder hebben we de verzorging van het erf, siertuin, de moestuin en de boomgaard.

Als binnenactiviteiten hebben wij knutselen, verwerken van groente en fruit, het bakken van koekjes, appeltaart e.d. en soms het maken van soep voor tussen de middag. We vinden het ook leuk als deelnemers met eigen ideeŽn komen. Als afwisseling spelen we vaak een spelletje. U bent niet verplicht om mee te doen met al onze activiteiten, u mag ook toe kijken en eventueel een krant of tijdschrift lezen. Dit kan binnen maar zomers ook in de boomgaard of op het terras.

Omdat we samen in de zorgboerderij werken hebben wij de mogelijkheid om iedereen aandacht te geven en te begeleiden. 


En verder ...

Wij hebben ook een aantal dieren; 2 paarden, 2 shetlandpony's, kippen, een hond en een paar katten. Deze dieren zijn niet actief betrokken bij de zorgboerderij. De hond en de katten komen niet binnen, maar lopen wel buiten en kunnen als u dat leuk vindt, aangehaald worden.


Jaar van opening

Wij zijn in 2012 als zorgboerderij gestart.