Aventurijn Zorg (Hof van Schokland)

Wie zijn we?

Wij zijn Theo Weultjes en Marjan de Smit en in februari 2010 zijn we Aventurijn Zorg gestart.

Onze boerderij heet: 'Hof van Schokland'

Theo is geboren en getogen in de Noordoostpolder en heeft vanaf zijn 20e jaar zijn eigen hoveniersbedrijf gehad. Rond 2006 heeft hij het roer omgegooid en is gestart aan de lerarenopleiding 'groen, zorg en onderwijs'. Na 3 jaar leraar VMBO en praktijkonderwijs, waarvan 2 jaar school te combineren met de zorgboerderij werkt hij nu volledig voor Aventurijn. Door zijn groene vingers en zijn enthousiasme voor het vak zijn de zorgvragers in goede handen.

Marjan komt uit de stad, dus het boerenleven was haar volkomen vreemd.
Vanaf haar 12e jaar is ze echter verhuisd naar het platteland, alwaar ze kennis maakte met de natuur, rust en ruimte. Na verschillende baantjes is zij beland in de verzorging. Hierin werkte zij met diverse doelgroepen van jong tot oud. Een aantal jaren geleden wilde ook zij haar beeld verbreden en begon ze aan de lerarenopleiding 'omgangskunde'. Met het runnen van de zorgboerderij komt zowel haar zorgachtergrond als de lerarenopleiding 'omgangskunde' goed van pas. 

 


Het werk

Jeugdopvang:

Hof van Schokland is een boerderij welke diverse activiteiten organiseert. Het is voor ons belangrijk om een afwisselend programma van activiteiten aan te bieden waarin de structuur niet ontbreekt.  

We starten dagelijks met het verzorgen van de dieren. Andere bezigheden zijn o.a. de groene activiteiten. Denk hierbij aan de groentetuin, snoeien, hout zagen en hakken, planten kweken, en de siertuin.

Uiteraard is er naast de verantwoordelijke taken ook voldoende tijd om te timmeren, knutselen, spelen en relaxen.

Door het programma heen besteden we veel aandacht aan uitdaging, samenwerking, sociale vaardigheden  en de persoonlijke ontwikkeling. 


Dagbesteding:

U bent ook welkom op onze boerderij voor dagbesteding, re-integratie en sociale activering. We bieden diverse werkzaamheden aan op en om de boerderij, zoals:

 • Dierverzorging
 • Tuin en kwekerij
 • Verwerken Landbouwproducten
 • Timmerwerkplaats
 • Fietsreparatie
 • Winkel
 • Natuur

Ons werkgebied wordt over enige tijd uitgebreid met de volgende werkzaamheden:

 • Horeca
 • Atelier


Wonen:

Op 26 september 2015 is onze nieuwe woonlocatie Hof van Bant geopend. Hier zijn mensen vanaf 18 jaar met een verstandelijke beperking en/of autisme van harte welkom als ze een veilige woonomgeving zoeken.

Wilt u meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. We staan u graag te woord.

In oktober 2016 is ook de woonlocatie Hof van Schokland geopend. Dit betreft een woongroep voor meisjes vanaf 12 t/m 18 jaar met een verstandelijke en/of autisme.

Voor een vrijblijvend gesprek voor 1 van onze woonlocaties of de dagbesteding of voor de jeugdopvang bent u van harte welkom.

  Graag tot ziens bij 'Aventurijn Zorg'


Welkom bij Aventurijn Zorg

Aventurijn Zorg, Hof van Schokland, Hof van Bant

Aventurijn biedt jeugdopvang aan voor jongeren van 6 tot 18 jaar uit het autistisch spectrum en/of een (licht) verstandelijke beperking.

Hierin bieden wij wekelijks naschoolse opvang op woensdag en zaterdagopvang.

Voor mensen van 18 jaar of ouder uit het autistisch spectrum en/of een (licht) verstandelijke beperking bieden we dagbesteding aan. Bij de dagbesteding worden diverse activiteiten uitgevoerd waarbij participatie met de omgeving een belangrijk aspect is. 

Vanaf september 2015 hebben we een woonlocatie in Bant voor mensen van 18 jaar of ouder uit het autistisch spectrum en/of met een (licht) verstandelijke beperking.

We bieden een veilige woonomgeving aan voor een groep van 5 6 personen en bieden ook 3 appartementen aan voor begeleid wonen. Er is 24/7 begeleiding aanwezig.

Vanaf oktober 2016 is de woonlocatie op Schokland ook gestart. Dit betreft een woonlocatie vooir meiden vanaf 12 t/m 18 jaar. Er is plaats voor 4 meiden en er is 1 logeer / crisis plek beschikbaar.Hier is ook 24/7 begeleiding aanwezig


AVENTURIJN  daar, waar je thuis mag zijn!


Jaar van opening

Wij zijn in 2010 als zorgboerderij gestart.