Aventurijn Zorg, Loc. Emmeloord

Wie zijn we?

Aventurijn Zorg is gestart in februari 2010.

De zorgboerderij heet: 'Hof van Schokland' 

Onze boerderij stond op een prachtig plekje op Unesco werelderfgoed Schokland. Hier zijn we dan ook best wel een beetje trots op!


Helaas zijn we door de grote brand op 20 november 2019 alles kwijt. De gehele zorgboerderij is afgebrand waardoor er geen dagbesteding meer mogelijk is op locatie Hof van Schokland.


We hebben een tijdelijke nieuwe locatie helemaal ingericht waardoor de dagbesteding doorgang kan vinden!


Ons tijdelijke adres is:


Aventurijn Zorg
Randweg 25
8304 AS Emmeloord

0527-304000


Onze nieuwe locatie is gelegen op het bedrijventerrein van Deelwerk-NOP naast het pand van Het Goed.


Na 7 dagen gesloten te zijn geweest kunnen we nu alle deelnemers weer ontvangen in onze tijdelijke dagbesteding. Vele activiteiten hebben we op onze nieuwe locatie weer kunnen aanbieden!


Alle deelnemers worden begeleid door een opgeleid team van bevlogen mensen die samen met alle deelnemers het verschil willen maken! Het team wordt geleid door Marjan de Smit.

 


Het werk

De tijdelijke dagbestedingslocatie genaamd 'Ons Clubhuis' biedt de volgende activiteiten aan:

Dagbesteding
Op onze locatie is altijd wat te doen! We vinden het belangrijk om met elkaar de handen uit de mouwen te steken, het buitenleven te beleven, en te genieten van de natuur en van elkaar zodat we met een voldaan en trots gevoel naar huis kunnen gaan.

Enkele werkzaamheden/activiteiten zijn:

  • Het verzorgen van de dieren,
  • Werken in onze pluk- en groenten kas,
  • Klussen in de timmerwerkplaats,
  • Creatief bezig zijn in ons atelier,
  • Werkzaamheden doen voor Flevo Landschap rondom Schokland,
  • Schuttingen vlechten van wilgentenen,
  • Wandelen.

Op onze nieuwe locatie wonen enkele kleine dieren. Het verzorgen van de dieren is daarom een belangrijke maar ook leuke taak.
Naast de dieren hebben we enkele kassen en kweken daarin onze eigen groente en fruit. Deze worden verkocht of gebruiken we voor eigen consumptie in de zorgwoning of in de lunchroom van Deelwerk-NOP.

In de timmerwerkplaats maken we veel mooie producten voor de verkoop. We verkopen ook zelfgemaakte schuttingen van wilgentakken. Daarnaast maken we ook decoratieve producten voor in en om het huis.

Aventurijn, daar waar je thuis mag zijn

We vinden het belangrijk om de jongeren op te vangen en te begeleiden in een huiselijke sfeer. Deze sfeer kan mee helpen om jezelf echt thuis te voelen.

Wilt u meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. We staan u graag te woord.

Graag tot ziens bij 'Aventurijn Zorg'


Welkom bij Aventurijn Zorg

De doelgroep die bij Aventurijn (groeps)wonen en dagbesteding kan krijgen bestaat uit:

  • Jongvolwassenen met (L)VB. Bij mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en zwakbegaafdheid is er veelal sprake van leerachterstanden, van problemen met het begrijpen van taal, met sociale vaardigheden en met alledaagse praktische vaardigheden, zoals het regelen van bankzaken.
  • Jongvolwassenen met ASS. ASS is de afkorting voor Autisme Spectrum Stoornis. Het is een verzamelbegrip voor verschillende vormen van autisme (PDD-NOS, Asperger, RETT, ODD, MCDD). Mensen met ASS hebben een afwijking in de bouw van de hersenen, waardoor zij meer moeite hebben om structuur in hun leven te brengen en ze hebben moeite met inschatten van sociale interacties.
  • Gedrag- ontwikkelingsstoornissen (vaak in samenhang met ASS) . Een ontwikkelingsstoornis is een lichamelijke of psychische aandoening, waardoor de ontwikkeling anders verloopt dan die van de meeste mensen. Vaak zijn leerproblemen het gevolg, soms ook gedragsproblemen.

AVENTURIJN  daar, waar je thuis mag zijn!


Jaar van opening

Wij zijn in 2010 als zorgboerderij gestart.