BijBiezonder

Wie zijn we?

BijBiezonder is een kleine en professionele zorgorganisatie in Noord-Limburg. We zijn gevestigd in Tienray (gemeente Horst aan de Maas), en werken ook in de gemeentes Venray, Venlo, Bergen en Peel en Maas.

Op onze locatie organiseren we jeugdzorg en dagbesteding in de natuur en met dieren, volledig op maat. Maatwerk met een hoofdletter, zoals u in onze visie kunt lezen. Onze overtuiging is namelijk dat goede zorg alleen kan ontstaan door eerst heel goed naar de vraag te luisteren. Daarna gaan we pas in goed overleg met u aan de slag om tot een passend programma te komen.

Naast dagbesteding bieden we ook individuele en ambulante begeleiding aan kinderen, jongeren en jongvolwassenen en hun omgeving.

Nieuwsgierig naar wat we bieden? Kijk dan snel verder op onze website!


Het werk

Op onze locatie organiseren we jeugdzorg (begeleidende vorm, geen behandeling), dagbesteding en dagbegeleiding zo veel mogelijk op maat. We proberen daarbij zo veel mogelijk 'buiten' op te zoeken: even naar de Maas wandelen, onze dieren verzorgen, het bos in of op een andere manier de natuur te ervaren.
Vooral bij de dagbesteding en de drop-out-trajecten schrijven we Maatwerk met een hoofdletter, omdat onze overtuiging is dat goede zorg alleen kan ontstaan door eerst heel goed naar de hulpvraag te luisteren. Daarna gaan we samen in gesprek om tot een passend programma te komen. BijBiezonder draait groepen voor kinderen van 5 t/m 18 jaar oud, en voor jongvolwassenen.

Naast dagbesteding en -begeleiding bestaat ons zorgaanbod ook individuele en ambulante begeleiding aan kinderen, jongeren en jongvolwassenen en hun omgeving.

Op onze eigen locatie organiseert BijBiezonder ook professionele kleinschalige logeeropvang. Deze kan ingezet worden om het gezin te ontlasten, maar zeker ook om aan ontwikkeldoelen van het betreffende kind te werken. Zie de pagina 'logeeraanbod' voor meer informatie of neem gerust contact met ons op als u interesse heeft.

Daarnaast bieden we ook trajecten voor drop-out's: jongeren die vast lopen in het onderwijs en die een maatwerktraject nodig hebben om weer uit een dal te klimmen om vervolgens weer verder op te bouwen naar een passende deelname aan de maatschappij (met onderwijs en arbeidsoriŽntatie op maat).


Contact opnemen

Vragen of interesse? Neem gerust contact met ons op!

BijBiezonder


Jaar van opening

Wij zijn in 2013 als zorgboerderij gestart.