'Boer' Hans

Wie zijn we?

Zorgboerderij 'Boer' Hans is ontstaan uit een ouwerwets, traditioneel boerenbedrijf. We hebben 150 scharrelkippen. Er is een mooie groentetuin waar zeker 20 verschillende soorten groenten verbouwd worden. Tuinbonen, peulen, boontjes, diverse koolsoorten en uien. Er vindt kleinschalige verkoop plaats vanuit een kast aan de voorkant bij de zorgboerderij. Grotere hoeveelheden gaan altijd naar de voedelbank in Venray. Er is een kruidentuin en er zijn diverse bloemperkjes.

Zorgboerderij 'Boer' Hans heeft diverse dieren waaronder een aantal sierkippen, ganzen, konijnen, 3 pony's, 2 katjes en een superlieve hond..

Bij zorgboerderij 'Boer' Hans kunnen hulpboeren meewerken bij de vele werkzaamheden die op de boerderij voorkomen. Je kunt de scharreleieren rapen, de kippen voeren of de stal uitmesten. In de kruiden- en groentetuin zijn heel veel karweitjes. Denk maar aan zaaien, onkruid wieden, schoffelen en oogsten. In een kast bij de zorgboerderij worden de producten verkocht die niet in de kantine worden gebruikt in de kantine of door de hulpboeren mee naar huis genomen worden.De hulpboeren kunnen ondersteunen in het klaarmaken van de kast. Er is dan  vaak klantencontact. Ook het erf en de boerderij vragen veel onderhoud zoals gras maaien, schoffelen, harken enz. In de kantine kan koffie en/of thee gezet worden voor de pauze, of een lekkere soep gemaakt worden voor 's middags bij het brood. Geen zin of puf om iets te doen? Het overdekte terras van de zorgboerderij biedt de mogelijkheid lekker te genieten van de mooie omgeving.


Het werk

Bij zorgboerderij 'Boer' Hans kunnen hulpboeren meewerken bij de vele werkzaamheden die er op de boerderij zijn. Je kunt de scharreleieren rapen, de kippen voeren of de stal uitmesten. In de kruiden- en groentetuin zijn heel veel karweitjes. Denk maar aan zaaien, onkruid wieden, schoffelen en oogsten. Er is een winkel waar alle producten verkocht worden. Daar moet alles er netjes uitzien en worden de klanten geholpen. Ook het erf en de boerderij vragen veel onderhoud zoals gras maaien, schoffelen, harken enz. In de kantine wordt koffie en/of thee gezet. Soms maken we een lekkere smoothie of een soepje voor 's middags bij het brood. Geen zin of puf om iets te doen? Het overdekte terras van de zorgboerderij biedt de mogelijkheid lekker te genieten van de mooie omgeving.


Jaar van opening

Wij zijn in 2000 als zorgboerderij gestart.