Boerderij de Boterbloem

Wie zijn we?

Boerderij de Boterbloem biedt dagopvang, buitenschoolse opvang (BSO) en opvang aan kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum of een verstandelijke beperking. Dit wordt gefinancierd vanuit het  persoonsgebonden budget (PGB) en via zorg in natura .

Genieten van de ruimte en rust op de boerderij, samen zorgen voor de dieren en gezellig bezig zijn met elkaar. Dat is wat Boerderij de Boterbloem hoog in het vaandel heeft staan!

 

Kinderdagverblijf

Boerderij de Boterbloem werkt met een verticale groep, dat wil zeggen dat kinderen van 0-4 jaar in een groep worden opgevangen. Er zijn maximaal 10 kinderen op de groep aanwezig. De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 7:00 tot 19:00 uur.

 

Buitenschoolse opvang

De buitenschoolse opvang bestaat uit een groep van kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Gezien de ruimte kunnen wij plaats bieden aan maximaal 10 kinderen. 

 

 

 

Zorgboerderij 

Op woensdag en zaterdag is Boerderij de Boterbloem geopend voor kinderen met een autistische stoornis, ADHD of een verstandelijke beperking. Wij bieden hen een gezellige, zinvolle en ontspannen dag(deel)besteding aan. Dit kan betaald worden uit het PGB-budget of via zorg in natura.

Op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagmiddag is opvang mogelijk in overleg.

Tevens bieden wij thuisbegeleiding aan. De vorm en frequentie hiervan kan in overleg worden besproken.

 


Het werk

Elke dag beginnen we met het voeren en verzorgen van de dieren op de boerderij.
De ezel en pony zijn dolblij als ze geknuffeld en geborsteld worden. Natuurlijk vinden de dieren een schoon hok ook erg fijn. Geiten voeren en zorgen voor stro en hooi is ook een optie. Daarnaast kan je konijnen verzorgen en knuffelen, kippen voeren en eieren rapen. Of juist de pony en ezel buiten doen, hun hok schoonmaken of met ze wandelen.

Je kunt bij ons ook in de tuin werken. Zo kan je bijvoorbeeld gras maaien, kantjes knippen, helpen in de groentetuin en tuinkas.

Naast de karweitjes vinden wij spelen ook erg belangrijk, zo kan je bijvoorbeeld springen op de grote trampoline, crossen met de skelters of hutten bouwen.

Kortom, teveel om op te noemen en voor ieder wat wils!

Jaar van opening

Wij zijn in 2008 als zorgboerderij gestart.