Boerderij Graswijk

Wie zijn we?

 Zorgboerderij Graswijk is een zorgboerderij en een snijheesterkwekerij. Onze zorgtak is heel klein en is niet bedoeld om te groeien.

Wij werken veel buiten (soms in weer en wind!) en fysiek is het soms best zwaar werk. Gezelligheid is bij ons echter een groot goed!


Het werk

 Het werk dat we doen is meestal buiten. Vaak zijn we bezig met het oogsten van takken of bloemen en het verwerken hiervan, zodat het naar de veiling gebracht kan worden.

Heel belangrijk is altijd om te kijken wat je wel kan en wat niet lukt. Meestal kun je iets doen waar je goed in bent en vaak is het dan een gezellige dag. Soms is het ook wel zwaar werk. Dat heb je wel eens op een boerderij. Het kan ook slecht weer zijn. Als het lukt, zoeken we dan een klusje in de schuur. Maar soms zijn er ook ding die toch op dat moment buiten gedaan moeten worden en dan hijsen we ons gewoon in het regenpak!


Kleine groepen.

 We werken het liefst niet met veel mensen tegelijk. We zijn vaak bezig met takken of bloemen waar voorzichtig mee gewerkt moet worden. Meestal werken we met zijn tweeen of drieen tegelijk. Heel soms werk je ook in je eentje, maar dan ben ik wel altijd in de buurt. Soms omdat het even niet anders kan en soms omdat je het zelf prettiger vind om even alleen bezig te zijn.

Ondanks dat het soms best zwaar werk kan zijn, maken we het niet te gek en blijft gezelligheid en een goede sfeer vaak het belangrijkste uitgangspunt. We zijn immers met elkaar bezig om er een leuke dag van te maken. Een deel van onze hulpboeren komt met eigen vervoer en een ander deel wordt door ons gehaald en gebracht. Hierover worden altijd van te voren afspraken gemaakt. Via het openbaar vervoer zijn we slecht te bereiken.


Jaar van opening

Wij zijn in 2009 als zorgboerderij gestart.