Boerderij 'Oud Schoonhorst'

Wie zijn we?

www.zorgboerderij-oud-schoonhorst.nl

Wij zijn Ad(56) Jantine(49) Willian  Luuk(23) Floortje(18) Sara(16)Jantine heeft de M.D.G.O-Agogisch werk gedaan en gewerkt in gezinsvervangend tehuis voor mensen met verstandelijke beperking. Momenteel is zij werkzaam als zorgboerin. Jantine is getrouwd met Ad hij is de boer en is ook vrijwilliger in het jongerenwerk. Samen met onze kinderen willen we op onze boerderij graag mensen gelukkig maken en gastvrij ontvangen. Gezellig koffie drinken en meewerken of lekker niks doen.


Het werk

Onze 55 koeien mag je helpen melken, na het melken de melkput schoonspuiten, ligboxen zaagsel instrooien, koeien voer geven, kalfjes eten geven en zaagsel in hokken strooien. In de zomer mag je ook de koeien in het weiland doen na het melken Als je durft mag je ook met de trekker of de shovel rijden. Onze 60 biologische zeugen en biggen  mag je ook helpen voeren en verzorgen. ook hebben we 500 biologische vleesvarkens Biologisch houd in dat deze varkens altijd buiten kunnen lopen .Varkens mag je ook helpen laden, of gewoon lekker kijken is ook leuk  Ook moeten de biggen elke dag schoon stro.


En verder ...

Op onze boederij moet je niks maar mag je alles. Durf je iets niet geeft niks, doe je wat anders of we leren het je wel. Wil je niks doen maar lekker bij de dieren kijken dat kan ook. We drinken koffie of thee gezellig met z'n allen aan de tafel in de kantine Wij verlenen zorg op klein schalig nivau. Wil je graag alleen werken of juist samen dat kan allebei. Wil je meer weten bel ons gerust mobiel 06-42691320 of kijk even op www.zorgboerderij-oud-schoonhorst.nl


Jaar van opening

Wij zijn in 1999 als zorgboerderij gestart.