Boerderij 't Grievink

Wie zijn we?

Op Boerderij ’t Grievink worden 30 stuks jongvee verzorgd. De boerderij is er speciaal voor kinderen en jongeren die net even meer aandacht en begeleiding nodig hebben. Op dit moment ontvangen we voornamelijk kinderen met een vorm van autisme. Wij bieden hen kleinschalige opvang waar veel aandacht is voor de individuele persoon. De boerderij met zijn dieren en vrije ligging prikkelt hen actie te ondernemen, maar geeft ook rust zodat er ontspannen genoten kan worden op een voor hen veilige plek.

 

Inmiddels werken we met zeven begeleiders: 

Margriet (zorgboerin), Bert (zorgboer), Arenda, Gerjanne, Joost en Maaike.


Het werk

Bij de activiteiten die we aanbieden ligt de nadruk op; wat zou jíj willen, waar wordt je blij van, wat past bij jóu. En wat dat is, ontdekken we (eventueel met jullie als ouders en begeleiders) gaanderweg. Voor de één is alleen het ‘zijn’ al voldoende en ligt de nadruk vooral op spelen en ervaren. De ander wil ook echt iets doen en leren; dan zoeken we activiteiten die hierbij passen.

 

Wat we aanbieden, is heel breed. Er zijn kinderen en jongeren die graag echt meehelpen met het jongvee verzorgen, de dierhokken schoonhouden, het timmeren van een nieuw hok of het slopen van een oude muur. Andere kinderen kiezen meer voor het knuffelen met dieren, de tuin, het klauteren in de boom, hutten bouwen, spelen in de modder of het paardrijden dat we ter ontspanning aanbieden. Ook knutselen, schilderen, bakken, koken en muziek maken kan op het programma staan.

 

De een vind het fijn wanneer we vooraf een programma maken; de ander komt vanzelf tot ideeën en komt juist tot rust door even niets te 'moeten'...

 


En verder ...

Het belangrijkste van de boerderij is de omgang met de kinderen en jongeren. Veel aandacht gaat uit naar het opbouwen van een band met elkaar, elkaar leren vertrouwen. We werken daarom ook met vaste begeleiders. Ook kijken we graag met de ouders naar mogelijkheden voor ons om bij te dragen aan de ontwikkeling van het kind.

 

Op de boerderij is er ruimte voor dagbesteding, naschoolse opvang en kan er een nachtje gelogeerd worden.


Jaar van opening

Wij zijn in 2003 als zorgboerderij gestart.