Boerderij Saens Groen

Wie zijn we?

Boerderij Saens Groen is gelegen in de Engewormer polder liggend tussen Wormer en Zaandam en ligt op zo'n 20 km. van Amsterdam. Het particulier Natuurland is zeer rijk aan weidevogels en is 21 hectare groot. 

De Engewormer natuur polder is gelegen tussen de 'Kalver polder' en het 'Wormer-/ Jisperveld' en is op loop afstand van de Zaanse Schans. De natuurboerderij is gelegen in het natuurgebied. Bij de  boerderij lopen voornamelijk pony's en schapen. De Zorgboerderij heeft we een moes tuin en beheert kippen en hebben we een werkplaats ter beschikking.

Wij verzorgen ons erf en dieren vanuit een biologisch en 'paard-natuurlijk' principe, wat inhoudt dat we onze dieren en planten op een zo natuurlijk mogelijke manier proberen te beheren. 

Als zorgboerderij willen we kleinschalig blijven en  op maat dagbesteding en zorg aanbieden. De zorgboeren zijn Ayham, Irna.


Het werk

Op Boerderij Saens Groen zijn zeer uiteenlopende werkzaamheden om uit te voeren. Je kunt hierbij denken aan:

- Kluswerkzaamheden, o.a. timmeren en schilderen

- Werkzaamheden op en rondom het natuur kruidenrijkgras land

- Dierverzorging, voeren, stal verzorging, mest plaat ruimen

- Weidevogelbeheer , telling/ markering

- Moestuin beheer, planten, wieden, oogsten

Ieder seizoen brengt zijn eigen werkzaamheden met zich mee. Zo gebeurd er in de zomer veel op het land en moet er in de winter voor worden gezorgd dat de dieren voldoende worden bijgevoerd.

Wij staan altijd open voor jouw nieuwe ideeŽn die ons beiden een stapje dichterbij brengen.

Welkom!


Stichting Landzijde

Iedereen is welkom op Boerderij Saens Groen. Neem dus gerust contact op bij vragen of wanneer je gewoon gezellig langs wilt komen!

Aanmelden kan direct of via Stichting Landzijde.


Jaar van opening

Wij zijn in 2007 als zorgboerderij gestart.