Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

BOERenHUIS

Wie zijn we?

BOERenHUIS biedt een warme en veilige plek waar iedereen met een hulpvraag welkom is. Wij vinden leeftijd, achtergrond en diagnose niet belangrijk, maar stellen de mens en zijn behoefte, ontwikkeling en gevoel van eigenwaarde centraal. Door het bieden van een zinvolle dagbesteding en het samenwerken met cliŽnten en begeleiders halen wij het beste uit elkaar naar voren en benadrukken wat zij wel kunnen. We werken met een gemengde doelgroep van zowel ouderen (met/zonder dementie), kinderen met een gedragsprobleem en/of autisme/ jeugdigen/ mensen met een psychische hulpvraag en verstandelijk- of fysiek gehandicapten. Door hen SAMEN iets te laten ondernemen groeien er bijzondere dingen! Samenwerking maakt iedereen sterk!


De start van een kleinschalige Zorgboerderij is een combinatie tussen een droom en logisch gevolg van mijn loopbaan.

BOERenHUIS zal fungeren als dagbesteding op een boerderij en Gezins-logeerhuis waar mensen met een beperking, ongeacht leeftijd, achtergrond en diagnose, korte (of langere) tijd kunnen verblijven. Alle cliŽnten dragen allemaal hun steentje bij op de boerderij. Zo helpen zij bij de verzorging van de dieren, het onderhoud van de moestuin en huishoudelijk- en onderhoudswerkzaamheden, tevens bieden we thema activiteiten. Uiteraard onder deskundige begeleiding en ieder op zijn of haar eigen niveau. Zo nodig werken we samen met behandelaars en specialisten.


Het werk

BOERenHUIS zal fungeren als dagbesteding op een boerderij en Gezins-logeerhuis waar mensen met een beperking, ongeacht leeftijd, achtergrond en diagnose, korte (of langere) tijd kunnen verblijven. Alle cliŽnten dragen allemaal hun steentje bij op de boerderij. Zo helpen zij bij de verzorging van de dieren, het onderhoud van de moestuin en huishoudelijk- en onderhoudswerkzaamheden, tevens bieden we thema activiteiten. Uiteraard onder deskundige begeleiding en ieder op zijn of haar eigen niveau. Zo nodig werken we samen met behandelaars en specialisten

Globale dagindeling

  • 9.30 uur Ė Binnenloop
  • Dieren voeren en van vers water voorzien
  • Gezamenlijk drinkmoment in de kantine
  • Dag doornemen
  • Krant (voor-)lezen / nieuws van de wereld om ons heen
  • Activiteit ondernemen*
  • Gezamenlijke gezonde lunch nuttigen met o.a. boerenomelet, boerengroentesoep
  • Activiteit / rustmoment / spelletje /creatief
  • Fruit en drinkmoment
  • Afsluiting van de dag

*Voorbeelden van activiteiten zijn: dieren of hun verblijven verzorgen/ menrit maken / bezig zijn in de moestuin / boodschap doen / lunch voorbereiden / licht huishoudelijk werk / creatief bezig zijn / lichte onderhoudswerkzaamheden / duo-fietsen / uitstapje maken

We hebben de volgende dieren die graag door jou verzorgd willen worden. De dieren zelf willen aandacht, geaaid en gepoetst worden en natuurlijk gevoerd, soms de fles en altijd schoon water. Maar ze hebben ook graag een schoon verblijf. Of een rondje samen lopen.

ē Paard en ponyís
ē Konijnen; allerlei verschillende rassen en maten
ē Honden; 1 grote en een aantal kleintjes
ē Poezen; met en zonder haar
ē Varkens; 1 grote en 1 hangbuikzwijntje
ē Knuffelkalf
ē Alpaca
ē Mini-ezel
ē Kippen
ē Schaapjes

Soms hebben we (jonge) dieren die extra aandacht en verzorging vragen. Hier kun je ook veel leren met betrekking tot dierverzorging. Wat eten ze en waarom, hoe ga je het beste met ze om. Wat komt er allemaal bij kijken.

Vanzelfsprekend maak je dus ook mee als de vee- of dierenarts komt. Maar ook de paardentandarts of hoefsmid. Samen gaan we voer en hooi/stro halen bij de verschillende voerhandelaren.


En verder ...

BOERenHUIS biedt een veilige en warme plek waar iedereen met een zorgvraag welkom is ongeacht leeftijd, achtergrond of diagnose. Wij vinden dat ieder mens, en zeker de meest kwetsbaren in de samenleving, recht heeft op een veilige plek waar hij mag zijn wie hij is en deel uit kan maken van de samenleving. Een plek voor een zinvol leven. Het ontlasten van ouder(s) / mantelzorger(s) s door de zorgtaken tijdelijk uit handen te nemen.

Ieder mens is uniek, wij gaan op zoek naar de persoonlijke mogelijkheden en de talenten. Door het samenwerken versterken cliŽnten elkaar en krijgen ze een bepaalde mate van verantwoordelijkheid en eigenwaarde. Met elkaar zorgen we voor elkaar!

Indien passend en gewenst op de locatie willen wij ook samen met de cliŽnten een toegankelijke ontmoetingsplaats bieden voor ouder(s) / mantelzorger(s) en buurtbewoners. En onze functies uitbreiden met bv; een aangepaste speeltuin, uitleen van aangepaste (duo-) fietsen, honden speelweiden, en het ter beschikking stellen van het erf en de ruimtes.

Samen met mijn mooie sterke gezin bieden wij zorg aan alle zorgvragers in een boerenomgeving. Dat is heel iets anders dan een boer die naast een productiebedrijf ook nog een stukje zorg biedt! 


Jaar van opening

Wij zijn in 2020 als zorgboerderij gestart.