Boyemaheerd

Wie zijn we?

Boyemaheerd:
De zorgboerderij met zijn kenmerkende Friese paarden ligt aan de rand van het dorp Lutjegast in de gemeente Grootegast, met het uitzicht over de Mieden in het mooie coulisselandschap van het Westerkwartier. Deelnemers kunnen hier onder andere werken met dieren, boerderij werkzaamheden en binnen activiteiten verrichten en natuurlijk genieten van het buitenleven. De locatie is tevens rolstoel toegankelijk. Zorgboerderij Boyemaheerd is aangesloten bij BEZINN.

Werkzaamheden op de zorgboerderij:
U kunt een of meerdere dagdelen per week deelnemen aan de werkzaamheden. Samen met u wordt er gekeken naar werkzaamheden die passen bij uw vragen, wensen en mogelijkheden. Het is uiteraard mogelijk te kiezen voor meerdere werkzaamheden. Als u nog niet weet wat u wilt kunt u eerst verschillende dingen uitproberen. U werkt in eigen tempo en naar eigen mogelijkheden.

Ondersteuning en verzorging:
De zorgboerderij biedt dagbesteding aan volwassenen met een lichamelijke beperking, deelnemers met niet aangeboren hersenletsel, ouderen, ouderen met dementie, chronische zieken en deelnemers met een psychiatrische achtergrond. Bij de activiteiten is een medewerker aanwezig waar u een beroep op kunt doen, ook voor verzorging. Zij kunnen u naast het ondersteunen bij de activiteiten ook helpen bij bijvoorbeeld het toiletbezoek. Samen met de medewerker maakt u afspraken over wat u wilt doen bij zorgboerderij Boyemaheerd en welke verzorging en ondersteuning u daarbij wenst. Deze afspraken worden vastgelegd in uw persoonlijk plan.

Meer weten:

Wilt u meer informatie, of wilt u de boerderij eens bezoeken? De medewerkers staan u graag te woord. U kunt ook ons contactformulier invullen.


Het werk

Wat is er allemaal te doen op Zorgboerderij Boyemaheerd in Lutjegast?

Samen aan het werk zijn in een gezellige sfeer op de boerderij staat centraal.

Bij de werkzaamheden op de boerderij staat niet de productie maar de positieve beleving van de werkzaamheden voorop.

Er zijn verschillende werkzaamheden op de boerderij, dit heeft ook te maken met de verschillende seizoenen. Een aantal van de werkzaamheden op de zorgboerderij zijn:

 • Stallen uitmesten
 • Paarden borstelen
 • Werken in de houtkloverij
 • Planten kweken in de kas
 • het erf onderhouden
 • Kleindieren verzorgen
 • Vogelhuisjes, duiventil of plantenbakjes maken
 • Schilderen of tekenen in de recreatieve ruimte of buiten
 • werken met de naaimachine
 • Computeren
 • Kaartjes maken
 • Werkzaamheden in en rondom de keuken
 • Met hout werken in de houtwerkplaats

Meer weten:
Wilt u meer informatie, of wilt u de boerderij eens bezoeken? De medewerkers staan u graag te woord. U kunt ook ons contactformulier invullen.


Overige Informatie

Erkend leerbedrijf:

Beroepsonderwijs bedrijfsleven voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport heeft op 14-1-2015 zorgboerderij Boyemaheerd Lutjegast als erkend leerbedrijf geregistreerd. Deze erkenning is voor de duur van 4 jaar afgegeven. Een erkend leerbedrijf staat garant voor leermogelijkheden en deskundige begeleiding en wordt vermeld in het openbare bedrijvenregister van Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).


Taxibus van zorgboerderij Boyemaheerd:

De zorgboerderij heeft een eigen taxi bus waarmee u opgehaald kan worden.


Jaar van opening

Wij zijn in 2015 als zorgboerderij gestart.