Calidad, Locatie Oude Dijk 53

Wie zijn we?

Wij zijn Wim Dijkstra en Aducta Meulman. Onze zorgboerderij bestaat uit drie locaties. Twee van deze locaties zijn gelegen in een landelijke omgeving (+/- 3 km. van de zeedijk), aan de noordzijde van Uithuizen. De afdeling Ambulant Wonen is gelegen in het dorp Uithuizen.

U vindt bij ons aangepaste woonbegeleiding, dagbesteding, logeeropvang en ambulante begeleiding voor een brede doelgroep. Daarnaast kunnen onze deelnemers begeleid worden in het verzorgen van en het omgaan met paarden.


Het werk

Wij bieden

Woonbegeleiding

Wij bieden een fijne woon- en leefruimte aan jongeren, jong volwassenen en volwassenen diie ondersteuning nodig hebben in het dagelijkse leven. Het wonen is bedoeld voor een brede doelgroep (uitgezonderd verslavingsproblematiek). Doordat wij met zeer diverse leeftijden werken hebben wij twee woongroepen 

Wonen op een manege

Aan de Oude Dijk in Uithuizen is er plaats voor 8 (jong) volwassenen. Een gedeelte van onze manege is verbouwd tot een verzorgde en gezellige woonruimte. Op de eerste verdieping bevinden zich 7 slaap/zitkamers met vaste wastafel die naar eigen smaak ingericht kunnen worden. Op de begane grond is een aangepaste kamer met badkamer ingericht voor een bewoner met een lichamelijke beperking. De riante, sfeervolle ingerichte keuken/woonkamer is voor algemeen gebruik.

Calidad Kids

Calidad Kids is de woongroep voor kinderen en jongeren tot maximaal 12 jaar. Aan de Menkema's Uiterdijk in Uithuizen bieden wij een veilige plek met veel speel- en ontplooiingsmogelijkheden voor jonge kinderen. Begeleiding in huiselijke sfeer die voldoet aan alle eisen om goede zorg te bieden aan een brede jonge doelgroep.
 

Ambulante woonbegeleiding  

Kun je zelfstandig wonen maar heb je toch af en toe hulp nodig? Zorgboerderij Calidad heeft sinds enige tijd een nieuwe vestiging midden in het centrum van Uithuizen. Daarnaast bieden wij hulp aan mensen die al zelfstandig wonen maar net een steuntje in de rug nodig hebben.

Logeeropvang

Op onze zorgboerderij is ruimte voor kinderen en jongeren met verschillende hulpvragen. Wij hebben de deskundigheid en ervaring in huis om zorgverlening in een gezellige, gestructureerde en huiselijke sfeer aan te bieden. Bij ons kun je terecht voor dag-, week-, weekend- en vakantie-opvang. We gaan samen op vakantie, doen leuke activiteiten en organiseren uitstapjes. De ruimtelijke en natuurlijke omgeving biedt veel mogelijkheden voor sport en spel. Door de gemengde groepsindeling is er voor iedereen de mogelijkheid om nieuwe vrienden te maken. Bij ons kun je veel leren gewoon door te ervaren. We gaan voor je kwaliteiten! 

Dagbesteding

Wij bieden zowel ondersteunende als activerende begeleiding. In een kleinschalige en gezellige sfeer. Er kan gewerkt worden met individuele programma’s welke aansluiten bij de wensen, mogelijkheden en kansen van de deelnemers. Kleinschaligheid geeft overzicht, structuur en veiligheid. Wij bieden een plek waar verschillende activiteiten worden aangeboden. Rekening houdend met de verschillende seizoenen en ieders kwaliteiten voeren wij o.a. de volgende werkzaamheden met elkaar uit:

- Dieren voeren, verzorgen en uitmesten
- Werken in de moestuin, boomgaard, bloementuin en in de kas
- Onderhoudswerkzaamheden
- Verzorging van en omgang met paarden
- Hout zagen en kloven
- Huishoudelijke taken
- Afwisseling van inspanning en ontspanning
- Sporten
- Creatieve activiteiten
 

Manege  

Op onze manege verzorgen wij de paarden van onze pensionklanten. Daarnaast bieden wij begeleiding bij de verzorging van en in de omgang met paarden.


En verder ...

Wij bieden zorg in een huiselijke sfeer waarbij niet alleen rekening gehouden wordt met de beperkingen van onze bewoners, logees en zorgboeren maar juist ingezet wordt op de ontwikkeling van hun mogelijkheden. Wij bieden een veilige plek waar mensen zich op hun gemak voelen en voldoende ontplooiingsmogelijkheden hebben. Wij bieden deelnemers ondersteuning, maar willen hen ook ervaring laten opdoen. Dit is een belangrijk principe voor het wonen, werken en logeren op de zorgboerderij.
 


Jaar van opening

Wij zijn in 2006 als zorgboerderij gestart.