zorgboerderij Care for You

Wie zijn we?

Zorgboerderij ‘Care for You’ bestaat dit jaar 10 jaar!              Dat heugelijke feit gaan we vieren op;

16 mei 2020 OPEN DAG van 11 uur tot 14 uur  

We zijn een HOBBY zorgboerderij, geen agrarisch bedrijf.

Bij de aankoop van de boerderij in 2006 hebben wij Arnoud, Yvonne en onze twee kinderen elkaar beloofd na de verbouwing na te denken hoe we onze boerderij en erf kunnen delen met anderen.

uitgangspunt:

Anderen mee laten genieten met wat de boerderij en het erf ons te bieden heeft.

Delen met & Zorgen voor anderen, daar waar het kan! 

‘groot’, ‘klein’, ‘dik’, ‘dun’, ‘jong’ of ‘oud,’                                    Iedereen willen we welkom heten op ons erf.

Onze uitdaging:

Met elkaar eruit halen wat er in zit.                                          Dingen die onmogelijk lijken, om buigen tot mogelijkheden!

In 2010 kwam de stichting zorgboeren Zuid-Holland op ons pad. Een organisatie waar kwaliteit hoog in het vaandel staat. Dat sprak ons erg aan en hebben ons er bij aangesloten.

Yvonne is gediplomeerd en heeft 35 jaar ervaring in de (verstandelijk) gehandicapten zorg als persoonlijk begeleider en als teamleider. En is intussen 10 jaar zorgprofessional op zorgboerderij Care for You.   

In 2014 hebben we het kwaliteitskeurmerk binnen gehaald en in 2017 wederom verlengt gekregen. 

We denken genoeg kunde en mogelijkheden te hebben in en om ons huis, om iets te kunnen betekenen voor kinderen met een beperking en mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt.

Begin 2019 zijn we op donderdag en vrijdag een Buitengewoon Onderwijs pilot gestart i.s.m. SBO de Akker en SO de Rank uit Sliedrecht. Op deze dagen is de zorgboerderij een dependance van deze school en komt de leerkracht onderwijs geven aan kinderen afgewisseld met praktisch onderwijs i.s.m. een zorgprofessional van de zorgboerderij.De pilot is verlengt voor een jaar. Na de zomervakantie 2019 wordt het onderwijs voortgezet op dinsdag en donderdag en daar isde woensdagochten in januari 2020 bij gekomen.   

Kortom:

Beleef en ervaar met ons de vrijheid, ruimte van een grote tuin met 2 ha weiland, een veilige plek waar je jezelf mag en kan zijn. En ontdek wat er allemaal mogelijk is.

zie onze website www.zorgboerderij-careforyou.nl


Het werk


Niets hoeft 'alles' mag!

We kijken naar de hulpvraag van de client en proberen daar op in te springen om zo voor een ieder passende zorg te bieden. Er wordt gewerkt vanuit de ABA/Gentle teaching, Geef me de vijf  en Stop Denk Doe methode. Smartdoelen zijn hierin heel belangrijk.

Ontspanning, een 'zinvolle' dag en vrije tijd besteding, een veilig 'thuis' gevoel en veel aandacht voor communicatie en omgangsvormen, normen en waarden zijn de belangrijkste uitgangspunten.'Werk' is ondergeschikt!

'Werk' bestaat bij ons uit twee mogelijkheden. Je kan kiezen voor een activiteit die je leuk vind of wil leren en je kan kiezen voor een klus. Aan een klus hangt een verdienmodel waarmee je geld kan sparen om leuke dingen voor te kopen voor op de boerderij. De klus is er in gebracht om clienten ook kennis te laten maken met dingen die ze normaal als activiteit niet zouden kiezen maar door het verdienmodel een stimulans nieuwe dingen te ontdekken en tevens een leerdoel, hoe om te gaan met sparen en geld uitgeven. 

Kijk op onze site voor meer informatie 

www.zorgboerderij-careforyou.nl


Welkom op ons erf en ontdek wat het buitenleven te bieden heeft.

Begin 2019 zijn we in samenwerking met SBO de Akker en SO de Rank een 'buitengewoon Onderwijs' traject gestart voor kinderen die het op school niet heel de week vol kunnen houden en externaliserend gedrag vertonen.Om hier een tijdelijk vangnet voor te vormen is onze  zorgboerderij op donderdag en vrijdag een dependance van de school waar de leerkracht en zorgprofessional samen kinderen les geven.kijk voor meer informatie op onze website. 

In 2015 bestond de zorgboerderij 5 jaar! Om dit te vieren organiseerde we in samenwerking met Ladies’ Circle 35 Alblasserwaard een open dag op zaterdag 30 mei van 12.30 uur -14.30 uur Je kon er ontdekken, kijken, voelen en proevn wat onze hobby zorgboerderij te bieden heeft. Er waren veel leuke activiteiten te doen voor jong en oud.

Wat was er te doen

• Demonstratie schapenscheren

• Verkoop gekweekte plantjes

• (Streek) producten van de boerderij, Landwinkel en ijsboerderij

• Rad van fortuin

• Stroopwafels/koekkruimels

• ‘Boer’n High Tea’

Voor de kinderen

• Kroelhoek met cavia’s en konijnen

• Lammetjes de fles geven

• Knipkaart Hollandse spelletjes

• (Nep) koe melken

• Pony rijden

• Grabbelton

• Springkussen

• Suikerspin

• Popcorn

• IJs 

Het was een gezegende dag om nooit te vergeten!wat ons betreft in de toekomst nog eens.


Jaar van opening

Wij zijn in 2010 als zorgboerderij gestart.