Catharina Maria Hof

Wie zijn we?

De Catharina Maria Hof is van oudsher een akkerbouwbedrijf. We verbouwen suikerbieten, granen, mais en luzerne op 35 ha grond. Rianne Leendertse en zus Wilna van Gilst zijn samen verantwoordelijk voor de activiteiten op de boerderij en de begeleiding van de deelnemers. De zorgboerderij bestaat in 2019 al 20 jaar, zodoende hebben we, in aanvulling op onze reeds aanwezige kennis en kunde, een ruime ervaring opgebouwd in het begeleiden van mensen met één of meerdere beperkingen.


Het werk

Op onze boerderij hebben we een grote biologische groentetuin en kruidentuin (met plantenkas); in deze tuinen worden vele verschillende groenten en kruiden geteeld. De producten worden vers uit de tuin verkocht in de boerderijwinkel of verwerkt tot jam, siroop, zuurkool of soep (voor de lunch). Er zijn veel dieren op de boerderij: schapen, konijnen, mini varkens, pauwen, kippen, ganzen, eenden, duiven, hond en katten. Ook is er een boerderijcamping met nationale en internationale kampeergasten.


En verder ...

Door onze verschillende activiteiten is er altijd wat te doen en voor ieder een passend karwei te vinden, maar er is ook tijd voor een dutje na de middag of in 't zonnetje zitten kijken naar het dorsen van 't graan.
Bij regen en winters weer hebben we ander werk: schilder- en onderhoudswerk aan gebouwen, machines en materialen. Vogel- en voederhuisjes maken, hout zagen voor de kachel, kerstkransen maken en ga zo maar door!


Jaar van opening

Wij zijn in 1999 als zorgboerderij gestart.