Christelijke Zorgboerderij Heykoop

Wie zijn we?

Even voorstellen

Wij zijn Jan en Wilma Heykoop en wonen samen met onze jongste twee kinderen, van 19 en 20 jaar, op het platteland. We hebben drie dochters en een zoon.

Als gezin leven wij mee met de Hervormde Gemeente van Streefkerk.

Het meeste werk op de boerderij wordt verricht door Jan. Ook helpen de kinderen mee. Onze oudste dochter(27) werkt mee op de zorgboerderij in de weekenden en de woensdagen. Zij heeft de PABO gedaan en in 2011 de  MBO 4 opleiding voor werknemer/bedrijfsleider agrarisch zorgbedrijf afgerond. Onze zoon richt zich vooral op het boerenwerk. Dit vindt hij erg leuk om te doen en Jan is hier erg bij geholpen!

Volop genieten wij van de ruimte die we hier hebben en van het verzorgen van de beesten. Dit willen we graag met anderen delen, daarom hebben we deze zorgboerderij opgezet.
 


Het werk

Het verzorgen van de beesten.

Op onze boerderij hebben wij vele dieren. Onze belangrijkste bron van inkomsten bestaat uit het houden van melkkoeien (80 melkkoeien en 40 jongvee). Daarnaast hebben we nog kippen, schapen, geiten, konijnen, cavia’s, katten en twee pony's. Een gedeelte van deze dieren verzorgen wij samen met onze cliënten.

 

Activiteiten die verricht kunnen worden.

Zoals je misschien al gemerkt hebt is er genoeg te doen op de boerderij. Wil je meehelpen? Dat mag, en we weten zeker dat je het leuk vindt. Dit is er allemaal te doen:
· Koeien, kalfjes, cavia’s en konijnen voeren
· Eieren rapen
· Moestuin onderhouden
· Onderhouden van de stal: vegen, reparaties e.d
· Werk op het land (vooral ’s zomers) 

 

Natuurlijk hoef je niet alleen op de boerderij te werken. Je mag ook lekker genieten van de ruimte die er is op de boerderij!

- Spelen in de zandhoop

- Trampoline springen

- Rijden op de skelter

- Tafeltennissen of

- Lekker met iets anders spelen

 

Sommige cliënten vinden het ook leuk om in huis mee te helpen. Wil je ook leren eten koken? Dat kan! Met elkaar maken we het eten klaar.

 


Jaar van opening

Wij zijn in 2006 als zorgboerderij gestart.