Christelijke Zorgboerderij Krimpenerwaard

Wie zijn we?

De Stichting Christelijke Zorgboerderij Krimpenerwaard (CZK) biedt dagbesteding en vakantie en logeeropvang aan kinderen in de basisschool leeftijd met een zorgvraag en is, zoals de naam al zegt, gelegen in de Krimpenerwaard. 

Op onze boerderij is gerealiseerd een boerderij met onder andere de normale boerderij activiteiten Kinderboerderij met logeeropvang.

Vlist lig net buiten Gouda

www.zorgopdeboerderij.nl


Het werk

Onze zorgboeren dragen met zijn allen hun steentje bij om de zorgboerderij mogelijk te maken. Waarbij ook gewerkt word aan de individuele ontwikkeling van de hulpboer
-het verzorgen van de dieren op de boerderij
-aan de slag met de pony of de konijnen
-wilgen knotten en tuin onderhoud
-schapen tellen en naar de weide brengen

-s'middags is er meer een ontspannend programma

-pony rijden in de paardenbak of met de paardenkar

-knutselen en timmeren in de werkplaats

-helpen met het verbouwen van de boerderij
-spelen (varen, trampoline springen, skelteren,....  )


Midweken weg met de zorgboerderij

Naast dagbesteding en logeeropvang op de boerderij organiseren we ook midweken weg voor de kinderen tijdens de schoolvakanties.

Tijdens deze midweken organiseren we allerlei leuke en ook leerzame uitjes. 

Per vier kinderen is er één vaste begeleider(ster) . Van iedere midweek maken we vooraf een flyer waarop ze kunnen lezen of zien wat we die week gaan doen. De kinderen krijgen vooraf een informatiepakketje thuisgestuurd met daarin o.a. een dagindeling voor iedere dag. Ook met nog jonge kinderen hebben we goede ervaringen.

Met (Jong) volwassen hulpboeren doen we naast het verzorgen van de dieren ook helpen of aanleren van bouw en timmer achtige activiteiten. (samen opknappen of vernieuwen van slaapkamers, dierenverblijven of ander onderhoud op de boerderij)

Met vriendelijke groet,    Peter en Marlies van der Hoog


Jaar van opening

Wij zijn in 2005 als zorgboerderij gestart.