Cormeij Hoeve vof

Wie zijn we?

Wij zijn een echt gezinsbedrijf, Meijert en Marianne de boer en de boerin met onze zoon Cornelis en dochter Catharina. We doen samen het boerderijwerk en de begeleiding.

Onze boerderij is de woonplaats van vele dieren, de dieren zijn onze bron van inkomsten en ook onze vrienden.

De dieren, het grote erf met veel ruimte om te spelen en alle machines zoals de trekkers en de melkrobot, maken het een veelzijdige en afwisselende plek.

Het kleinschalige zorgboerderij gedeelte is gebasserd op het meebeleven van onze dagelijkse bezigheden en natuurlijk kijken..genieten  en een handje helpen of gewoon spelen en ontspannen.

Voor veel gezinnen is de boerderij een belangrijk rustpunt, de zorg van de ouders wordt even ontlast en de kinderen genieten van het buitenleven.

Er is een strakke structuur v.w.b. de dagindeling omdat de zorg voor de dieren het uitgangspunt is. Na het werk is er tijd om te spelen en bijv. hokken, hekken en machines te repareren.

Daarnaast is de Cormeij Hoeve een écht functionerend melkveebedrijf en schapenhouderij, hierdoor is de boerderij voor veel mensen een goede ervaring op weg naar bijv. een baan of leerwerkplek.


Het werk

Je mag over al mee helpen. Gezellig de
koeien en kalfjes eten geven en zorgen dat ze een schoon ligbed hebben,  paarden , konijnen en geitjes voeren of zorgen dat de koffie of eettafel netjes is en dat alles klaarstaat.
Wil je schapenboer worden of geitencircustrainer of paardenverzorger ..er is van alles te doen, timmeren, sleutelen aan fiets of skelter of gewoon  lekker op de skelter en de fiets

Wat vind jij het leukst ?  Wat wil je graag leren ?  Er is van alles en er kan van alles.

Maar natuurlijk kan je ook alles over het konijn of over de geitjes  te weten komen , wat vinden zij leuk en lekker om te eten en mee te spelen, gezellig winkeltje spelen en restaurantje en voor de ouderen ; mee het land op ..


Kijken..genieten..handje helpen

Het huisgezin bestaat uit Meijert, Marianne en zoon Cornelis en dochter Catharina. Bij het gezin horen 3 jonge katten Toulouse, Marie en Tommy. Onze jonge hond Benton wil graag met iedereen spelen en knuffelen, maar is echt de waakhond als je voor het eerst de poort binnengaat. Sinds maart 2016 zijn er twee hondjes bijgekomen. Krulstaart-wolletjes Wolfje en Dolfje.

Met eigen voorkeur wordt rekening gehouden, gezelligheid en een praatje is voor de volwassenen heel belangrijk en daar is alle tijd voor.

De kinderen worden opgenomen in ons huisgezin en verweven met de gebeurtenissen op ons erf, er is veel te zien en te doen, voeren en knuffelen, leren en helpen, ruimte om veilig te spelen.  Skelteren en fietsen kan veilig op het erf, verkeerspark..wie is de agent?  Fijn spelen in de overdekte hal als het niet zo mooi weer is, een balspel? of cowboytje..ruimte zat.
 

We stimuleren de fantasie in het spel en ondersteunen door het aanleveren van materiaal en het helpen bij de uitvoering bijv. kartonnen dozen om toveren tot konijnenhutten en speelplaatsen.

Terwijl de jongere kinderen op de strobalen en bij de geitjes spelen, leren de oudere jongens over het onderhoud van de tractoren en de melkrobot. Het eerste trekker-rijbewijs is al gehaald en 2 jongens hebben het hef- en reachtruck certificaat behaald!


Jaar van opening

Wij zijn in 2006 als zorgboerderij gestart.