Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

Dagbesteding de Scheperij

Wie zijn we?

(senioren) dagbesteding de Scheperij is gevestigd naast de monumentale boerderij “de Scheperij” aan de rand van Bakkeveen. Wij bieden dagbesteding aan in een natuurlijke omgeving waarin de deelnemer centraal staat. Wij willen deelnemers laten genieten van de rust en de natuurlijke beleving die onze locatie te bieden heeft.

(senioren) dagbesteding wordt gerund door Styntje van Veen. Zij woont samen met haar man en 2 zoons op de Scheperij en is ook opgegroeid op de Scheperij. Styntje runt haar dagbesteding vanuit haar passie voor het zorgen voor ouderen en dieren. Styntje is verpleegkundige en heeft jarenlange ervaring in zorg voor ouderen en het bieden van dagbesteding. Een grote wens was het starten van een eigen dagbesteding zodat andere mensen ook kunnen genieten van “het mooiste plekje” van Bakkeveen.

We bieden dagbesteding aan volwassenen en ouderen die om welke reden dan ook dagbesteding nodig zijn. Te denken valt aan:

· Vereenzaming (sociaal isolement)

· (Beginnende) dementie

· Verminderde zelfzorg

· Ter ontlasting voor de mantelzorger

Dagbesteding de Scheperij biedt dagbesteding in een natuurlijke omgeving. We zijn een klein bedrijf, waardoor deelnemers altijd te maken hebben met vertrouwde gezichten. De huiselijke sfeer en diverse activiteiten zowel binnen als buiten zorgen er voor dat deelnemers zich prettig en vrij voelen. De dagbesteding draagt bij aan het ontlasten van de thuissituatie. Hierdoor kunnen deelnemers langer thuis blijven wonen,.

Wanneer iemand zijn/haar dag graag op de dagbesteding wil doorbrengen zullen wij samen kijken naar de mogelijkheden. Samen met de deelnemer bespreken we het doel van de dagbesteding. Ervaren van structuur, een zinvolle dagbesteding, sociale activiteit, lichaamsbeweging, behouden van vaardigheden en mantelzorgontlasting kunnen persoonlijke doelen zijn.

.

Dagbesteding de Scheperij is geopend op maandag, dinsdag en donderdag.
Voor meer informatie kunt u bellen met Styntje van veen, tel;06-45238766.Ook kunt u een email sturen naar dagbestedingdescheperij@gmail.com


Het werk

(senioren) dagbesteding de Scheperij biedt deelnemers een vaste structuur. Wij starten de dag gezamenlijk met koffie/thee en koek en bespreken de actualiteiten uit de krant. Daarna gaat een ieder aan de slag met een activiteit die bij hem of haar past. We nuttigen gezamenlijk de warme maaltijd en indien gewenst gebruiken een rustmoment. Na het rustmoment drinken we koffie/thee en eten we fruit en doen we nog een activiteit.

Rond 16.00 uur sluiten we de dag af.

Dagbesteding de Scheperij biedt een grote diversiteit aan activiteiten. We proberen tegemoet te komen aan de wensen en interesses van de deelnemers Onderstaande activiteiten geven een indruk van wat er zoal te doen is op de dagbesteding.

* Het bezoeken en/ of voeren van de dieren

* Het schoonhouden van de dierenverblijven

* De hond uitlaten..

* Het onderhouden van de moestuin en bloementuin

*Houtbewerken / timmeren.

* Het bewerken van producten uit de tuin: jam, vruchtensap en appelmoes maken,groenten inleggen.

* Warme maaltijd voorbereiden door aardappelen te schillen en groente( uit de tuin)

voor te bereiden.

* Koken / bakken.

* Huishoudelijke activiteiten.

* Het erf onderhouden: schoon houden door middel van vegen of poetsen.

* Creatieve activiteiten, Kerststukje of bloemenkrans maken .

* Bewegingsactiviteiten als gymnastiek, wandelen, fietsen op de duofiets.

* Muziek luisteren en maken.

* Boeken en tijdschriften lezen.

* Gezelschapspel spelen


Jaar van opening

Wij zijn in 2020 als zorgboerderij gestart.