Dagbesteding De Velduil

Wie zijn we?

In de gemeente Midden Groningen in het prachtige dorp Meeden is hobbyboerderij De Velduil gevestigd.

Zorgboerderij De Velduil ligt op een mooie rustige plek aan de rand van het dorp Meeden in provincie Groningen met uitzicht over de polder en de Westerlanden.

Stichting De Velduil biedt kleinschalige dagbesteding voor iedereen, die houdt van het buitenleven en van werken en omgaan met planten en dieren.

Ons team bestaat uit gepassioneerde hoogopgeleide mensen: Caroline, Denise, Gea en Siep zijn vaste begeleiders, waarbij Denise, Gea en Caroline zich specifiek richten op de cliënten en Siep overal inzetbaar is. Gea doet ook de administratie. Ook zijn er altijd stagiaires aanwezig die meehelpen in de begeleiding.


Het werk

Het werk op hobbyboerderij De Velduil is belangrijk en we proberen dit zo goed mogelijk te doen, maar het is niet per se een doel.

Het werk is een middel om het door ons samen gestelde doel te halen. Individueel en als groep.

Het is bijvoorbeeld heel fijn dat je in de keuken een maaltijd maakt waar je zelf het werk voor hebt gedaan zoals zaaien, wieden en oogsten.

Verder bieden we:

  • De gezelligheid van samen werken, zowel met de dieren (2 shet- landers, konijnen, kippen, kalkoenen, koeien, schapen en varkens)
  • Twee kantines, één voor de jongeren en één voor de ouderen
  • Een mooie samenwerking en contact tussen jong en oud.
  • Werken met hout of ander materiaal.

Jaar van opening

Wij zijn in 2012 als zorgboerderij gestart.