Dagbesteding Landrust

Wie zijn we?

Kenmerkend voor de Dagbesteding Landrust is ruimte.
Buiten is er veel ruimte voor de dieren en in bijvoorbeeld de groente- en fruittuin . Binnen is er , in ons nieuwe gebouw, ook veel ruimte. Zo hebben wij een grote serre, een mooie grote leefkeuken en ruime werk/hobby ruimtes. Ook is er een mooie snoezelruimte met o.a. een muziekwaterbed.

Tevens bieden wij de deelnemers veel ruimte zichzelf te zijn.
Wij geven de mogelijkheid zich te ontwikkelen en volgen en begeleiden ze in de weg die ze willen gaan.

Naast de activiteiten in een groep bieden wij ook individuele activiteiten zoals paardrijden, zwemmen of fietsen.
Zodat Landrust 'jouw wereld van Creatieve beleving' kan zijn.


Het werk

Buiten kunnen de vele dieren, zoals de kippen, schapen, ganzen, varkens en koeien verzorgd worden, in de groentetuin gewerkt worden of gewoon genoten worden van de omgeving.
Binnen kan er in de werkplaats geklust worden of kan in de dagbesteding op allerlei wijze creatief geknutseld , of in de keuken gewerkt worden. Maar ook is het mogelijk om bijvoorbeeld in de ruime serre te genieten van alles wat er om je heen gebeurt.

Ook paardrijden, zwemmen en bijvoorbeeld een keer fietsen op de tandem is natuurlijk geen werk, maar het is wel heel erg leuk om te doen.


En verder ...

In onze dagbesteding hebben we een grote lichte serre, wat zelfs met donkere dagen heerlijk licht is en het gevoel geeft  buiten te zijn. Daarnaast een mooie keuken met kookeiland voor diverse activiteiten zoals het bereiden van de lucnch , maar ook bijvoorbeeld taart of appelmoes maken. Buiten is er een theetuin, zodat ook mensen van 'buiten' kennis kunnen maken met de dagbesteding en de deelnemers.

Jaar van opening

Wij zijn in 2007 als zorgboerderij gestart.