De 2 Linden

Wie zijn we?

Hallo allemaal, Wij zijn Adwiek Janssen en Tom van Raaij en wij zijn een startende kleinschalige zorgboerderij in Linden. Tom heeft de opleiding SPW 4 activiteitenbegeleiding gedaan en de nodige ervaring opgedaan bij zorgboerderijen in de regio's. Adwiek runt al jaren het boeren bedrijf en heeft de nodige cursussen gedaan met betrekking op de zorg. Wij bieden zorg op maat voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Wij proberen aan ieder zijn behoefte te voldoen.

Het werk

Het aanbod op zorgboerderij De Twee Linden is heel divers. Hierbij een aantal voorbeelden die er gedaan worden op de boerderij. - Verzorgen kleinvee zoals koeien, kalveren en schapen - Het telen van tuinbouwproducten zoals prei, sla, pompoenen, bloemen, planten - het onderhouden van tuin en erf - Klein onderhoud aan machines - Snoei en snipperwerkzaamheden Ook vinden we het leuk om bij goed weer met de cliënten iets leuks te ondernemen denk hierbij aan fietsen door de bossen of varen met onze eigen boot over de kraaijenbergse plassen.


Visie Zorgboerderij De Twee Linden

Visie Zorgboerderij De Twee Linden is een kleinschalige zorgboerderij waarbij de cliŽnt centraal staat. Wij hebben respect en persoonlijke benadering hoog in het vaandel staan. Ons motto is om binnen een veilige omgeving het beste uit cliŽnten te halen en hun talenten aan te spreken. We zijn positief en laten cliŽnten succeservaringen opdoen. Elke cliŽnt heeft een persoonlijk zorgdossier waarmee we het welzijn van de cliŽnt in het oog houden. We proberen iedereen te activeren en te stimuleren. De cliŽnten worden zoveel mogelijk betrokken bij de werkzaamheden op de boerderij. Het aanbod is divers, van het voeren van de koeien en schapen tot het meehelpen in de moestuin. Productie is echter niet van belang op zorgboerderij De Twee Linden. Door deze insteek, en in combinatie met de rustige ligging van onze zorgboerderij, maakt dit De Twee Linden uitermate geschikt voor cliŽnten met een stoornis binnen het autistische spectrum. Een belangrijk doel is om een goede werksfeer te creŽren waarbinnen iedereen tot zijn recht komt. Hierdoor kunnen we cliŽnten in een volwaardige werksituatie laten deelnemen. Vanzelfsprekend is er ruimte om per cliŽnt te differentiŽren en maatwerk te leveren. Wij zijn ons bewust dat het tonen van voorbeeldgedrag belangrijk is. Zelf positief gedrag laten zien en voordoen, is een voorwaarde. Op zorgboerderij De Twee Linden heerst een sfeer van openheid waardoor iedere cliŽnt zich welkom, veilig en vertrouwd voelt. Iedereen is anders en dat mag op zorgboerderij De Twee Linden.

Jaar van opening

Wij zijn in 2014 als zorgboerderij gestart.